Изберете страница

Потребители на iPhone 13 съобщават за розов екран, Apple твърди, че е софтуерна грешка

Някои потребители на iPhone 13 се оплакаха от необичаен проблем – розов екран, който прави невъзможно използването на телефона, без да го рестартирате.

Всъщност още през октомври в дискусионен форум на Apple, потребител публикува, че екранът на неговия iPhone 13 Pro e станал розов и произволно започнал да се срива. Докато неговият телефон вече е заменен, някои други потребители започнаха да съобщават за този проблем в следващите седмици и месеци.

Част от тях нямат късмета телефоните им да бъдат заменени, тъй като Apple твърди, че това е просто софтуерна грешка. Четейки отзивите е невъзможно да намерим модел защо това се случва, въпреки че изглежда ограничено до линията iPhone 13.

При някои потребители се случва при правене на снимка, като екранът замръзва, става розов и след това се рестартира. При други се случва при употребата на GPS или друга програма. Повечето случаи обаче идват от Китай.

В своето изявление Apple посочва: “Не забелязахме съответни проблеми в хардуера на устройствата, защото тази ситуация (розов екран) се причинява, когато системата е заключена”.

Компанията съветва потребителите да архивират данните си и да инсталират най-новата налична версия на операционната система, за да се изключи несъвместимост между версията на приложението и iOS.

Към момента iOS 15.3 RC не споменава за корекция на грешката “розов екран”. Също така объркващ е фактът, че част от съобщенията за нея датират още от първите дни, когато iPhone 13 беше пуснат на пазара. Остава да изчакаме и да видим какви мерки ще предприеме Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This