Изберете Страница

7 неща, които iPhone 7 може, а Galaxy S7 – не!

Безспорно iPhone 7 и Galaxy S7 са двата флагмана, които се борят за вниманието на потребителите тази есен. Има ли нещо, с което iPhone 7 превъзхожда своя съперник? Отговорът е да, всъщност няколко неща и ето кои са те:

  1. Двете камери на iPhone 7 Plus позволяват 2х оптично приближение и 10х цифрово увеличение.

1Оптичното увеличение означава, че можете да увеличите снимката, без да се промени качеството на изображението. Камерите на Samsung не разполагат с такова.

  1. iPhone 7 ви позволява пълноценно да използвате новите безжични слушалки AirPods на Apple.

2Въпреки, че AirPods ще работят с всяко стандартно Bluetooth аудио устройство, използването им с iPhone дава повече предимства, като лесно сдвояване и достъп до виртуалния асистент Siri.

  1. iPhone 7 и iOS ви дават достъп до най-добрите приложения, които излизат първо в App Store и понякога само там.

3Разработчиците предпочитат iOS пред Android, което означава,че най-добрите приложения и актуализации за тях идват първо за iPhone и ако цените качеството, то този телефон е тъкмо за вас. Например, както беше споменато на официалното събитие на Apple на 7 септември, Nintendo пуска Super Mario Run ексклузивно за iOS.

  1. iPhone 7 обещава бързи и редовни ъпдейти.

4Apple има добра репутация, що се отнася до съфтуерната поддръжка на своите по-сатри устройства и възможността им да използват новите версии на iOS. Например тази година iPhone 5 също получи актуализация към новата iOS 10 и това стана в същия ден и час, както и за по-новите модели на компанията. Samsung рядко ъпдейтва своите Android смартфони и често само най-новите флагмани от последната година получават най-актуалната версия на операционната система, а това отнема месеци след като тя вече е представена официално.

  1. iPhone 7 има повече опции за избор на вградена памет.

5iPhone 7/Plus са налични в 32/128/256 GB версии. Въпреки, че смартфоните на Samsung имат опция за увеличавана на вградената памет с допълнителна microSD карта, Galaxy S7 се предлага с 32 GB вградена такава, а не всички приложения позволяват да бъдат инсталирани на външна памет.

  1. iPhone 7 има по-бърз процесор.

6Ранните тестове на новия А10 Fusion процесор на Apple показват, че iPhone 7 е най-бързият смартфон на пазара. В действителност той е достатъчно мощен, за да се конкурира дори с някои модели лаптопи. Samsung също използва нови процесори за своите телефони, но те не могат да се състезават с резултатите на А10.

  1. iPhone 7 има стерео говорители.

7С iPhone 7 вече можете да слушате своята музика по съвсем нов начин. За разлика от своя конкурент Galaxy S7, който разполага само с един единствен говорител, разположен в долната част на устройството, в допълнение към него, iPhone 7 има още един, в горната част на телефона, което позволява много по-силен звук и стерео ефект при гледане на видео, игра или слушане на музика.

Разбира се това са само част от предимстават на новия iPhone 7, а с навлизането му на пазара, със сигурност ще открием още и още и тези от вас, които са избрали да си го купят, няма да съжаляват. Борбата между двата гиганта е жестока и Apple спечели този рунд, особено след множеството инциденти със самозапалили се Note 7, които предизвикаха изтеглянето му от пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

1 Коментар

  1. Олег Петров

    Безпорно и двата телефона са невероятни, но няма как да игнорираме фактът, че iOS е направена за един вид хардуер, а Android за много и различни видове. Това води до лоша оптимизация на софтуера. За това iOS е най-добрата система в най-добрия телефон!

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This