Следвайки първоначалната прогноза на анализатора Минг-Чи Куо, относно новите цветове на 6.1 иночовия LCD iPhone, японският сайт Macotakara се опита да внесе малко повече яснота.

Според нов доклад, този модел ще привлече вниманието на обикновените потребители, които имат усещане за индивидуалност и ще дойде в шест цветови варианта – бяло, черно, ярко оранжево, светло жълто, ярко синьо и кафяво. Интересното тук е не количеството разцветки, а фактът, че Куо предполагаше наличието на червено в гамата, нещо подобно но (PRODUCT) RED версиите на предишни модели, което липсва в новия доклад.

Всъщност Apple вече направи опит да привлече младото поколение с уникално усещане за стил, като пусна iPhone 5c в множество свежи разцветки. Този подход обаче се оказа неуспешен и това в голяма част се дължи на факта, че iPhone 5c беше пуснат като евтин вариант на iPhone 5/5s с пластмасов корпус. Тази година обаче, компанията залага много на своя 6.1 итнчов по-евтин модел, което означава, че ще трябва да се погрижи по-добре за него, освен да го оцвети в различни нюанси. За нещастие последните слухове вещаят, че именно по-евтиния вариант ще се забави на пазара, което не е маркетингов трик за продажбата на по-скъпите модели, а се дължи на проблеми с производството на LCD панела в новата му форма с прорез в горната част. Все пак ще трябва да изчакаме до септември, за да разберем кое от всички тези разнопосочни слухове ще се окаже истина.