Изберете страница

5 причини да не си купите iPhone 7 с 32 GB памет

С развитието на технологиите и обема на приложенията и мултимедийните файлове, данните които съхраняваме в смартфона си също неизбежно нарастват. Тази година Apple най-сетне ще се откаже от своя базов модел с 16 GB памет, като на негово място ще бъде iPhone 7 с 32 GB. Това разбира се може само да ни радва, но съвсем не означава, че трябва да купите точно този модел.

Ако в момента 16 GB не са ви достатъчни, не е сигурно дали 32 GB ще бъдат, когато закупите новия iPhone. С увеличаване на възможностите, предлагани от любимите ни смартфони, нараства и апетита ни за повече място за съхранение. Растат и потребностите – новите възможности и красивите снимки или 4К видео изискват ценни мегабайти.

В този дух на размисли, ето защо покупката на 32 GB iPhone 7 не е най-добрия вариант за вас:

 1. Паметта на новите устройства се увеличава.

  Apple ще се откаже от 16 и 64 GB модели и ще предложи на своите фенове 32/128/256 GB версии. Така всъщност вие купувайки 128 GB iPhone 7, ще получите на практика цели 100 GB допълнителна памет за 100 долара допълнително, като миналата година за същите пари се предлагаха едва 48 GB, защото iPhone 7 128 и 256 GB ще струват колкот iPhone 6s 64 и 128 GB съответно.

 2. Липсва слот за допълнителна памет.

  Така както и при по-старите си модели, компанията няма да предложи опцията слот за microSD карти, чрез които да добавяте така нужната ви допълнителна памет. Eдинственият вариант е външна памет, която обаче не винаги е удобна. Избирайки 128 или 256 GB устройства, вие няма да почувствате нужда от подобни аксесоари.

 3. Повече памет, по-малка нужда от облачни услуги.

  Да, когато говорим за недостатъчно вградена памет, отговорът винаги е да се използва iCloud или някоя от многобройните облачни услуги. Но това не винаги е удобно решение, тъй като трябва да имате под ръка нужните данни и разбира се интернет връзка, за да достигнете до файловете си.

 4. Повече потребителско съдържание.

  Както може би сте забелязали през последните години, iPhone се нуждае от значително повече памет. Живи снимки, по-добро качество, 4К видео, по-тежки и големи игри, филми с висока резолюция, всичко това се нуждае от допълнителна памет. С iPhone 7 32 GB, винаги ще трябва да се замисляте и да избирате какво да инсталирате, или колко мултимедия да качите преди пътуване, докато със 128 или 256 GB модели, това няма да е проблем. Не казвам, че е невъзможно това пространство да бъде запълнено, но в повечето случаи то е повече от достатъчно.

 5. Потребетелите все по-често предпочитат iPhone с повече вградена памет.

  Статистиката показва, че ако през 2014 година 40% от всички фенове са закупили iPhone с 16 GB, то през 2015 година те са едва 33%, а броят на желаещите да притежават iPhone 6s 64 GB вече е цели 51%, спрямо предходната година. Колкото до максималния в момента размер 128 GB – той се радва на 16 %, при 12% за миналата година. Трябва да отбележим, че предишната година потребителите не винаги са плащали пълната цена на своите iPhone, като са се възползвали от различни отстъпки при подписване на дългосрочни договори с мобилните оператори. Сега Apple предлага разсрочване по програмата Upgrade Program (за съжаление не и у нас) или възможността да замените старото си устройство за ново с доплащане (и тази опция не е достъпна в България). Тези услуги за момента са насочени единствено към клиентите на компанията в САЩ, но се очаква да достигнат и други държави.

В общи линии, винаги е по-добре да разполагате с повече пространство за съхранение, за да не се налага да се замисляте когато снимате, или когато подготвяте мултимедия за дълъг път. Както е казал мечо Пух „Колкото повече, толкова повече!“. Затова сега, когато вече повечето от вас се готвят за покупката на новия iPhone 7, помислете добре и ако възможностите ви позволяват, изберете някой от моделите със 128 или 256 GB вградена памет, няма да съжалявате!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This