Според слуховете до момента, Apple ще представи три модела iPhone 8 следващата година. Най-интересният от тях безспорно ще бъде този с OLED дисплей, но останалите два ще бъдат с добре познатите ни LCD екрани. Те ще са в два размера – 4.7 и 5.5 инча, докато за този с OLED панел се предполага, че ще е 5.1 или 5.2 инчов.

Именно за 4.7 инчовият iPhone 8 обаче, може би ще донесе най-голямата изненада за потребителите. След като научихме, че Apple не обмисля обновяване на хитовия си модел iPhone SE, въпреки факта, че той пожъна голям успех сред потребителите, слуховете твърдят, че 4.7 инчовият iPhone 8 ще дойде с изцяло стъклен корпус, без бутони и с размер, физически по-малък от този на своите предшественици със същия диагонал на дисплея. Според анализатора Минг-Чи Куо, именно той ще се превърне в новия среден или нисък клас смартфон на компанията, а цената му ще спадне.

Куо предполага, че LCD моделите на Apple ще отбележат 30-35% от продажбите през фискалната 2017 година, докато OLED вариантът ще достигне 50-55%. Така за 5.5 инчовия LCD модел остават около 10-15% от общия дял продадени бройки. Благодарение на стъкления си корпус, iPhone 8 ще предложи и една дългоочаквана функция .- възможността за безжично зареждане, а общият брой продадени смартфони, според анализатора ще е между 90 и 110 милиона.