След като миналата седмица Apple пусна без много шум новите си устройства, беше ясно, че пролетното й събитие ще е фокусирано върху услугите. Пресконференцията, която гигнтът проведе снощи в Steve Jobs Theater, се казваше “It’s show time” и беше хвърли известна светлина върху новите услуги на компанията, макар че много подробности останаха неизяснени.

Apple News+

Първият акцент беше върху Apple News и компанията обяви новата си услуга Apple News +, която ще включва достъп до 300 списания и избрани вестници за 9.99 долара месечно. Сред заглавията са Vogue, GQ, TIME, The Wall Street Journal и Los Angeles Time, както и The New York Times и The Washington Post, а услугата първоначално ще е достъпна в САЩ и Канада. Потребителите ще могат да се абонират, чрез приложението, което идва с iOS 12,2 и macOS 10.14.4, които също бяха пуснати снощи. Apple обяви, че услугата й ще е достъпна също и в Обединеното кралство и Австралия, но по-късно през годината, а първият месец ще е безплатен.

Apple Card

Следващата услуга в списъка беше Apple Card, която ще бъде издавана съвместно с Goldman Sachs и е интегрирана с приложението Wallet на iOS. Тя ще е напълно безплатна и ще носи бонуси от 1,2 и 3% при пазаруване в различни обекти и магазините на компанията, а новите функции на Wallet ще позволяват проследяване на разходите по категории, подробности за размера на лихвата и др. Основната функция тук е Daily Cash, която ще изплаща обратно наградите директно в салдото на картата. Apple Card ще е достъпна в САЩ, но останалата информация за нея за момента е неясна.

Apple Arcade

Третата услуга, Apple Arcade насочва вниманието към App Store и ще осигурява достъп до пакет платени игри за tvOS, macOS и iOS. Срещу месечна такса, потребителите ще имат достъп до над 100 нови и ексклузивни заглавия без реклами и покупки в приложението, които ще могат да се синхронизират между различните им устройства и да се играят офлайн, както и да се споделят с Family Sharing. Услугата ще стартира есента в над 150 държави.

Apple TV

Видео стрийминг услугата на Apple ще ви позволява да се абонирате за съдържание от трети страни като HBO, Showtime и Starz директно в приложението за телевизори, като ще плащате само за това, което искате, няма да има реклами и съдържанието ще е достъпно и офлайн с най-добрата картина и звук плюс възможност за споделяне със семейството. С помощта на усъвършенствано машинно обучение, то ще открива интересите ви, за да ви предложи подходящото съдържание в Watch Now. Функциите ще са достъпни през май, заедно с преработеното телевизионно приложение за Apple TV, iPhone, iPad и Mac, както и за телевизори LG, Sony, Samsung и Vizio. Приложението ще пристигне също и за Roku и Fire TV.

Apple TV+

Накрая, но разбира се съвсем не и на последно място компанията обяви услугата си за оригинално телевизионно и филмово съдържание, ръководена от бившите директори на Sony Television, Джейми Ерлих и Зак Ван Амбург. Анонс направиха и редица известни личности, сред които Дженифър Анистън, Рийз Уидърспуун, Стив карел, Стивън Спилбърг, Джейсън Момоа, Опра Уинфри и др. Тази услуга ще е без реклами и ще пристигне есента с офлайн и онлайн поддръжка, като ще е достъпна чрез телевизионното приложение за смарт телевидори, Apple TV, Fire TV и Roku.