Изберете страница

32 GB варианти на iPhone 7/Plus са с по-бавна вградена памет?

iPhone 7 и iPhone 7 Plus вече почти месец са на пазара и се приемат изключително добре от потребителите, като за разлика от предходните модели, тук няма кой знае какви големи драми и проблеми.

Нов доклад обаче, може би ще промени нещата – въз основа на редица тестове, в интернет пространството се появи теорията, че 32 GB модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus използват вградена памет, значително по-бавна, от тази при останалите. Според тези констатации излиза, че показателите се отнасят за дейности, използвани при реалната употреба на телефоните, а не само за синтетични тестове.

#Storagegate?

storage-test-iphone-7

Таблицата показва, че хардуерът, използван в 32 GB вариант на iPhone 7/Plus извършва операциите значително по-бавно, от този при останалите модели.

Разбира се, напълно възможно е размерът на вградената памет да няма нищо общо с показаните резултати от бенчмарк тестове, но такава разлика наистина привлича вниманието. Ще станем ли свидетели на #Storagegate? На какво се дължи по-слабото представяне на моделът с по-малка вградена памет? Всичко това са въпроси, които все още не намират своя отговор.

Независимо от причините, паметта е ключов аспект в производителността на телефоните и можем само да се надяваме, че скоро ще стане ясно къде се крие проблемът и въобще има ли такъв. Ще продължима да следим развитието на тази интересна теория и ще ви информираме незабавно, когато има адекватен отговор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This