iPhone 7 и iPhone 7 Plus вече почти месец са на пазара и се приемат изключително добре от потребителите, като за разлика от предходните модели, тук няма кой знае какви големи драми и проблеми.

Нов доклад обаче, може би ще промени нещата – въз основа на редица тестове, в интернет пространството се появи теорията, че 32 GB модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus използват вградена памет, значително по-бавна, от тази при останалите. Според тези констатации излиза, че показателите се отнасят за дейности, използвани при реалната употреба на телефоните, а не само за синтетични тестове.

#Storagegate?

storage-test-iphone-7

Таблицата показва, че хардуерът, използван в 32 GB вариант на iPhone 7/Plus извършва операциите значително по-бавно, от този при останалите модели.

Разбира се, напълно възможно е размерът на вградената памет да няма нищо общо с показаните резултати от бенчмарк тестове, но такава разлика наистина привлича вниманието. Ще станем ли свидетели на #Storagegate? На какво се дължи по-слабото представяне на моделът с по-малка вградена памет? Всичко това са въпроси, които все още не намират своя отговор.

Независимо от причините, паметта е ключов аспект в производителността на телефоните и можем само да се надяваме, че скоро ще стане ясно къде се крие проблемът и въобще има ли такъв. Ще продължима да следим развитието на тази интересна теория и ще ви информираме незабавно, когато има адекватен отговор.