Изберете страница

32 GB варианти на iPhone 7/Plus са с по-бавна вградена памет?

iPhone 7 и iPhone 7 Plus вече почти месец са на пазара и се приемат изключително добре от потребителите, като за разлика от предходните модели, тук няма кой знае какви големи драми и проблеми.

Нов доклад обаче, може би ще промени нещата – въз основа на редица тестове, в интернет пространството се появи теорията, че 32 GB модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus използват вградена памет, значително по-бавна, от тази при останалите. Според тези констатации излиза, че показателите се отнасят за дейности, използвани при реалната употреба на телефоните, а не само за синтетични тестове.

#Storagegate?

storage-test-iphone-7

Таблицата показва, че хардуерът, използван в 32 GB вариант на iPhone 7/Plus извършва операциите значително по-бавно, от този при останалите модели.

Разбира се, напълно възможно е размерът на вградената памет да няма нищо общо с показаните резултати от бенчмарк тестове, но такава разлика наистина привлича вниманието. Ще станем ли свидетели на #Storagegate? На какво се дължи по-слабото представяне на моделът с по-малка вградена памет? Всичко това са въпроси, които все още не намират своя отговор.

Независимо от причините, паметта е ключов аспект в производителността на телефоните и можем само да се надяваме, че скоро ще стане ясно къде се крие проблемът и въобще има ли такъв. Ще продължима да следим развитието на тази интересна теория и ще ви информираме незабавно, когато има адекватен отговор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This