Изберете Страница

19% от собствениците на Apple устройства са много заинтересовани от покупката на HomePod

Мащабно проучване, включващо над 2000 души сочи, че 19% от тези, които притежават устройства на Apple, са много заинтересовани от покупката на HomePod, а това всъщност е сравнимо с 13% от населението.

Бъдещите купувачи на интелигентния високоговорител го поставят на трето място в списъка, като явният фаворит е Amazon Echo със 17%, следван от Dot отново на Amazon с 12%, докато наравно с HomePod се класира и Google Home.

Не е изненада, че цената е обявена за най-важен фактор при избора на устройство, но марката е следващият по важност показател. Интересното е, че само 14% от анкетираните са заявили, че точността на разпознаване на речта е ключов фактор, което предполага, че Apple може би направи правилния избор, позиционирайки HomePod на първо място като интелигентен говорител, а чак след това като устройство със Siri.

Резултатите от проучването са показателни – 45% от собствениците на Apple устройства и 41% от потребителите като цяло заявяват, че са заинтересовани от покупката на HomePod, но по правило за потенциални купувачи се считат само тези, които посочват, че са много заинтересовани.

Същевременно това, че почти една пета от собствениците на Apple устройства, изразили категоричен интерес към продукта е наистина добра новина за компанията, след като Amazon обяви през февруари, че е продала 8.1 милиона Echo, а HomePod струва почти двойно (349 срещу 179 долара) и е позициониран като премиум устройство, но в интервю наскоро, Тим Кук сподели, че не е загрижен за тази ценова разлика.

Ако си спомняте, когато iPod беше представен, много хора казаха: „Защо някой би платил 399 долара за MP3 плейър?“, подобни реакции наблюдавахме и когато дебютираха iPhone и iPad. Все пак до колко голям ще е успехът на HomePod, ще разберем когато той излезе на пазара през декември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This