Изберете страница

19% от собствениците на Apple устройства са много заинтересовани от покупката на HomePod

Мащабно проучване, включващо над 2000 души сочи, че 19% от тези, които притежават устройства на Apple, са много заинтересовани от покупката на HomePod, а това всъщност е сравнимо с 13% от населението.

Бъдещите купувачи на интелигентния високоговорител го поставят на трето място в списъка, като явният фаворит е Amazon Echo със 17%, следван от Dot отново на Amazon с 12%, докато наравно с HomePod се класира и Google Home.

Не е изненада, че цената е обявена за най-важен фактор при избора на устройство, но марката е следващият по важност показател. Интересното е, че само 14% от анкетираните са заявили, че точността на разпознаване на речта е ключов фактор, което предполага, че Apple може би направи правилния избор, позиционирайки HomePod на първо място като интелигентен говорител, а чак след това като устройство със Siri.

Резултатите от проучването са показателни – 45% от собствениците на Apple устройства и 41% от потребителите като цяло заявяват, че са заинтересовани от покупката на HomePod, но по правило за потенциални купувачи се считат само тези, които посочват, че са много заинтересовани.

Същевременно това, че почти една пета от собствениците на Apple устройства, изразили категоричен интерес към продукта е наистина добра новина за компанията, след като Amazon обяви през февруари, че е продала 8.1 милиона Echo, а HomePod струва почти двойно (349 срещу 179 долара) и е позициониран като премиум устройство, но в интервю наскоро, Тим Кук сподели, че не е загрижен за тази ценова разлика.

Ако си спомняте, когато iPod беше представен, много хора казаха: „Защо някой би платил 399 долара за MP3 плейър?“, подобни реакции наблюдавахме и когато дебютираха iPhone и iPad. Все пак до колко голям ще е успехът на HomePod, ще разберем когато той излезе на пазара през декември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This