Изберете Страница

19% от собствениците на Apple устройства са много заинтересовани от покупката на HomePod

Мащабно проучване, включващо над 2000 души сочи, че 19% от тези, които притежават устройства на Apple, са много заинтересовани от покупката на HomePod, а това всъщност е сравнимо с 13% от населението.

Бъдещите купувачи на интелигентния високоговорител го поставят на трето място в списъка, като явният фаворит е Amazon Echo със 17%, следван от Dot отново на Amazon с 12%, докато наравно с HomePod се класира и Google Home.

Не е изненада, че цената е обявена за най-важен фактор при избора на устройство, но марката е следващият по важност показател. Интересното е, че само 14% от анкетираните са заявили, че точността на разпознаване на речта е ключов фактор, което предполага, че Apple може би направи правилния избор, позиционирайки HomePod на първо място като интелигентен говорител, а чак след това като устройство със Siri.

Резултатите от проучването са показателни – 45% от собствениците на Apple устройства и 41% от потребителите като цяло заявяват, че са заинтересовани от покупката на HomePod, но по правило за потенциални купувачи се считат само тези, които посочват, че са много заинтересовани.

Същевременно това, че почти една пета от собствениците на Apple устройства, изразили категоричен интерес към продукта е наистина добра новина за компанията, след като Amazon обяви през февруари, че е продала 8.1 милиона Echo, а HomePod струва почти двойно (349 срещу 179 долара) и е позициониран като премиум устройство, но в интервю наскоро, Тим Кук сподели, че не е загрижен за тази ценова разлика.

Ако си спомняте, когато iPod беше представен, много хора казаха: „Защо някой би платил 399 долара за MP3 плейър?“, подобни реакции наблюдавахме и когато дебютираха iPhone и iPad. Все пак до колко голям ще е успехът на HomePod, ще разберем когато той излезе на пазара през декември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This