Изберете страница

Феновете на Apple отново ще изберат iPhone

Лоялността на феновете е едно от най-важните неща за всяка марка и именно тук Apple все още има огромно предимство пред своите конкуренти. Ново проучване на AlphaWise, поръчано от инвестиционната банка Morgan Stanley сочи, че 92% от собствениците на iPhone, които планират смяна на устройството в следващите 12 месеца, отново ще изберат iPhone.

Само за сравнение, лоялността към Samsung е 77%, към LG – 59%, към Motorola – 56%, а към Nokia – 42%, докато феновете на iPhone отбелязват ръст от 86% миналата година до 92% сега.

Тези данни не са случайни, проучването е проведено в САЩ, сред 1000 собственици на смартфони на възраст над 18 години, а резултатът е най-високият до сега, след рекорда от 2015 година, когато премиерата на iPhone 6s донесе на компанията 93% лоялни на марката клиенти. Въпреки спада в търсенето на годишна база, феновете с нетърпение очакват премиерата на десетия юбилеен модел iPhone, на който се възлагат огромни надежди за нов дизайн и функции, независимо от спекулациите за неговото евентуално закъснение и висока цена.

Според слуховете се очаква тази година Apple да представи три модела iPhone, като наред с обичайните ъпгрейди ще видим и новия iPhone 8, който ще притежава OLED дистплей с интегриран сензор за пръстови отпечатъци, виртуален хоум бутон, възможност за безжично зареждане двойна камера, технология за разпознаване на лица, а може би и опция за използване на добавена реалност. Компанията се надява, че това ще съживи продажбите и, ако съдим по резултатите от проучването, това е напълно възможно с 92% лоялни клиенти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This