Изберете страница

След като извади зарядните от комплекта на iPhone, Apple обмисля да направи същото и с кабела

По-рано тази година чухме слух, че Apple се кани да извади зарядното от комплекта на iPhone и това в крайна сметка се оказа истина. Всъщност обаче, всичко беше предшествано от проучване, в което компанията попита съществуващите си клиенти за това как използват зарядните, включени в комплекта на устройствата. Сега Apple отново пуска проучване, в което се интересува от две неща – включеният кабел за зареждане и биометричната сигурност.

Според 9to5Mac, компанията е започнала да изпраща проучвания до потребители на iPhone 12, в които ги пита за това кои елементи (USB-C to Lightning кабела, стикерите или инструмента за изваждане на SIM картата), включени в пакета за продажба на дребно са вкарали в употреба. Разбира се проучването не дава много информация за това какво поведение на клиентите таргетира компанията и какво цели с него, но със сигурност е знак, че Apple отново обмисля стойността на гореспоменатите аксесоари в комплекта.

Гигантът премахна зарядните от кутията на iPhone 12 в името на намаляването на електронните отпадъци, което накара мнозина да се запитат защо промяната не засегна и кабела. Освен това имаше множество слухове, че в крайна сметка това ще се случи със серията iPhone 13, за да не изглежда пресилено наведнъж.

Освен аксесоарите, проучването на Apple засяга аспекти на сигурността и работата на Face ID. Трябва да се има предвид, че функцията стана по-скоро излишна през последната година, когато лицата ни обикновено са покрити с маски. Според спекулациите, Apple ще предлага както Face ID, така и Touch ID в следващата си гама смартфони, така че проучването може би е свързано и с това. Някои слухове сочат сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея на следващите iPhone, но дали това ще се случи, няма как да знаем все още. Премахването на още аксесоари от кутията на телефона обаче, за съжаление е много лесно и не е свързано с разработка на технологии. А може би пък най-сетне ще получим iPhone без портове, както твърдяха други стари слухове? За всеки случай, не продавайте излишните аксесоари от кутията на своя iPhone, поне докато не разберем с какво ще ни изненада компанията следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This