Изберете страница

Следващият iPhone ще размаже всяка конкуренция от страна на Android

Нещо изумително се случи в края на миналия месец, когато за пръв път Android смартфон успя да надмине най-новия iPhone в тест за скорост. Разбира се този тест не беше ни най-малко научен и е създаден от влогъри в YouTube, но все пак представлява един сравнително добър начин да се прецени ефективността на смартфоните от гледна точка на ежедневните задачи, а iPhone винаги е бил пример за ефективност и нито един Android флагман не можеше да се доближи до неговите резултати до сега.

Apple най-вероятно не е много загрижена за загубата в този неофициален тест, но със сигурност е съсредоточила усилията си в това да продължи да печели от производителността на новите си модели и тази година. Едно ново изтичане сочи, че процесорът от следващо поколение, който ще дойде с iPhone 8, има невероятна поризводителност, която на практика е извън класациите до момента. Лейкърът с никнейм @IceUniverse, е забелязал изтичането в четвъртък вечер в китайската социална мрежа Weibo и веднага го сподели в Twitter:

Всъщност по-рано тази седмица, същият източник публикува и информацията, че новият чип А11 на Apple, който се очаква да захранва iPhone 8, ще работи на 3GHz по технологията Heterogeneous Multi-Processing (HMP), която позволява всички ядра на процесора да бъдат използвани едновременно. Новият му пост в социалната мрежа представлява именно резултат от тест с Geekbench 4, който се използва за оценка на цялостното представяне на телефоните и при него новият чип достига между 4300 и 4600 точки в едноядрените тестове и от от 7000 до 8500 в многоядрените. Двата резултата се различават, тъй като са зададени различни честоти при изпитанията.

Сами по себе си цифрите не означават нищо, но като ги сравним с тези на текущите модели iPhone вече се оформя друга картина:

Както сами виждате, А11 показва ефективност в решаващия едноядрен тест, по-голяма от тази на най-новите модели iPad, да не говорим за по-старите iPhone, а при многоядрените тестове размазва iPhone 7/7 Plus.

Както вече стана ясно, трите модела iPhone тази година, които условно наричаме iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8, ще притежават новия процесор А11 и, ако горната информация се окаже вярна, то няма Android флагман, който да успее да ги надмине в тестовете за производителност, а може би и скоро няма да има.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This