Изберете страница

Откриването на уязвимост в iOS 10 може да ви донесе 1.5 милиона долара

iPhone безспорно е едно от най-сигурните устройства в света, но въпреки това Apple се старае да предотврати Jailbreak и да попречи на хакерите да получат така желания достъп да самата операционна ситема.

Има уязвимости, които могат да бъдат използвани точно за тази цел и една компания, която плаща за откриването им преди специалистите от Apple.

Zerodium е готова да плати 1.5 милиона долара за т.нар. Zero-day експлойт и тя ще даде парите на всеки, който успее да Jailbreak-не iPhone, работещ под iOS 10 дистанционно.

Всъщност това не е прецедент. През 2015 година компанията предлагаше 500 000 долара за откриване на уязвимаст в iOS 9, а само за сравнение, подобни пробиви в Android и Windows Phone се заплащат с около 100 000 долара. Тази година, хакването на Android 7.0 Nougat би могло да ви донесе 200 000 долара, но за iOS 10 офертата все още е най-изгодна.

Увеличихме предлагатана награда, защото и сигурността на операционната система е силно завишена.“ заяви основателят на Zerodium Чауки Бекрар. 4Бихме искали по този начен да привлечем повече ентусиасти през цялата година.“

Да, правилно прочетохте – не е нужно да се бърза, компанията плаща в зависимост от значението на самата уязвимост, а не само на този, който пръв открие такава.

Бекрар е основател и на френската хакерска компания Vupen, която разработва собствен софтуер и техники за проникване за частни клиенти, които според думите му са предимно правителства на различни държави.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This