Изберете страница

Някои от следващите модели Apple Watch може би ще се огъва около китката ви

Тази седмица службата за патенти и търговски марки в САЩ официално публикува серия от 68 нови патента на Apple, които обхващат гъвкави електронни устройства, върху които компанията работи от 2011 година насам. Всъщност първият подобен документ е регистриран в Европа през 2013 година, което сочи, че гигантът все още има сериозни намерения в тази насока.

Патентите очертават една интересна особеност, свързана евентуално с бъдещ модел Apple Watch, който ще се възползва от гъвкавия дисплей. В тях е описано електронно устройство за китката, включващо дисплей с твърд покриващ слой, гъвкав елемент, свързан с екрана и обработваща схема, която събира сигнали от сензорите и контролира дисплея възоснова на тях. То се характеризира с факта, че гъвкавият елемент съдържа материал от групата на полимерите, както и органичен екран, а датчиците включват сензори за близост, налягане и докосване.

Как би могло всичко това да се отрази на Apple Watch, който въпреки че има подобни параметри все още е плосък? В годината, през която е публикуван оригиналния патент, има още едно изобретение, подобно на часовник, чийто гъвкав дисплей се обвива около китката на ръката, което ни насочва към основната идея на всички останали документи.

Разбира се, както не веднъж сме казвали,  това са само поредните патентни заявки, което не гарантира това, че устройството някога ще види бял свят, но все пак те са докателство, че Apple работи върху някои иновативни промени на своя умен часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This