Изберете страница

Нови детайли за камерата на iPhone 8

Според досегашните слухове, камерата на iPhone 8 ще бъде същата, като при iPhone 7, т.е. 4.7 инчовият модел ще има един сензор, а 5.5 инчовият – два. Нов доклад от далечна Корея, обаче разкрива, че Apple вече работи в сътрудничество с LG по нов вид камера, която може би ще промени всичко това.

ET News твърди, че двете компании са обединили усилията си в разработката на модул, поддържащ 3D фотография. Следващото поколение 3D камера, ще комбинира технологията на LG Innotek и тази на двойната камера на Apple, която в момента е на разположение на потребителите с iPhone 7 Plus.

“Apple в момента търси начин да комбинира 3D технологията на LG Innotek и да я приложи в своята, а както знаете LG вече има свой собствен модул и притежава свързаните с него патенти, което означава, че подобно сътрудничество може да се материализира в рамките на следващата година.“

В доклада се отбелязва още, че в момента LG Innotek е изключителен доставчик на камерите с двойна леща на iPhone 7 Plus и се подчертава факта, че 3D технологията на компанията е използвана вече в Optimus 3D, през 2011 година. От друга страна Apple се старае да надгради своята двойна камера с хардуер, поддържащ 3D снимки и видео, като AR и VR функциите са сред възможните нововъведения, с които компанията може да зарадва своите фенове още следващата година.

Гигантът от Купертино нямаше да е това, което е, ако не влагаше огромни суми и не експериментираше с нови технологии всяка година. Всички погледи и надежди сега са насочени към десетия, юбилеен модел на iPhone и компанията със сигурност ще се постарае да оправдае очакванията на потребителите.

От друга страна през пролетта LG ще представи своя G6, за който се говори, че също ще се завърне към 3D технологията на заснемане, след като корейската компания вече си взе поука от грешките, допуснати в миналото с Optimus 3D. Ще предостави LG ли този коз, в ръцете на един от най-големите си съперници на пазара и на каква цена?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This