Изберете страница

Новият iPad Air ще е оборудван с 4GB оперативна памет

Бенчмарковете, изтекли през уикенда, ни дадоха известна представа за производителността на чипа A14 Bionic в iPad Air, който трябва да стартира скоро, а също така разкриха и, че най-новият таблет на Apple ще има 4 GB RAM.

Това е с 1 GB повече, в сравнение с предишното поколение iPad Air, което имаше процесор A12 Bionic, но по-малко оперативна памет, от колкото тази в iPad Pro (6GB).

Със скока на паметта и впечатляващата производителност на чипа A14 Bionic, новият iPad Air ще е доста по-добро предложение от предишното поколение, като освен това ще предложи цял дисплей и Touch ID, вграден в бутона за включване.

Забележително е, че резултатите от бенчмарка показват, че други устройства, оборудвани с чип A14 Bionic, като iPhone 12, също ще се радват на значими подобрения в скоростта, тъй като самият чип е една стъпка нагоре по отношение на производителността и ефективността. А14 е изграден по 5 нанометров процес, а намалените размери на самия чип водят до по-голяма мощност, използваща по-малко енергия, което пък от своя страна се отразява положително и на живота на батерията и скоростта на самото устройство. Очаква се 5 нанометровите чипове от А серията да се използват и в предстоящите Mac с Apple Sillicon, въпреки че те могат да ползват подобрената A14X версия, която е още по-бърза.

Apple планира да пусне новия iPad Air по някое време този месец, въпреки че все още не е обявила датата на събитието. Разумно е да очакваме, че това ще се случи след дебюта на iPhone 12, тъй като таблетът съдържа същата нова технология, която не е логично да бъде достъпна за тестове, преди дебюта на новото поколение смартфони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This