Изберете страница

Новите безжични слушалки AirPods на Apple излъчват радиация директно в мозъка ви!

Новите безжични слушалки AirPods, които Apple представи на своето есенно събитие са атрактивни, макари, че събраха много отрицателни коментари още преди излизането си на пазара.

Според Тим Кук те са „пътят към бъдещето“, но безопасни ли са всъщност?

Експерти предупреждават, че AirPods са сериозна заплаха за здравето, тъй като излъчват опасна радиация директно в мозъка на потребителя. Всъщност целият процес на предаването на сигнала между двете тапи, минава точно от там.

Apple твърди, че всичките й Bluetooth съвместими устройства излъчват радиочестотна радиация (RFR), която е под границите, определени от Федералната комисия по комуникациите (FCC).

И все пак Джоел Московиц от Катедрата по обществено здраве към Калифорнийския университет твърди, че повече от 200 учени, изследвали ефектите от въздействието на електромагнитните полета върху организма, остро критикуват указанията на FCC, като много снизходителни.

„ Ние си играем с огъна!“ казва Московиц. „ Вие поставяте устройство, излъчващо микровълни непосредствено до мозъка си и това продължава вече няколко десетилетия. Това, което ние продължаваме да преоткриваме е, че Bluetooth е вреден и се опитваме да го забравим, защото това ни се налага от контролните органи.“

Традиционно учените предоставят доказателства, че RFR пряко вредят на здравето. Едно от проучванията е установило, че тези излъчвания разграждат кръвно-мозъчната бариера, което спомага токсините да навлязат в мозъка.

Това означава, че не само AirPods, но и всички подобни безжични устройства, които поставяме на главата си, непосредствено до мозъка, заплашват сериозно нашето здраве.

Според Московиц, въпреки че не знаем какви биха могли да бъдат дългосрочните последствия от това въздействие, препоръчително е да се използват алтернативни методи за комуникация при използване на телефона като обикновени слушалки с кабел например.

Всички проучвания, които са проведени се прилагат еднакво както към AirPods, така и към всички останали Bluetooth устройства от този тип.

Следователно, ако смятате да закупите новия iPhone 7 и да използвате безжични слушалки, можете да обърнете внимание на множеството доклади, в които учените доказват, че рискът от появата на мозъчни тумори, тумори на паротидната жлеза и акустични нервни тумори, се увеличава значително при лица, използващи мобилен телефон повече от 10 години.

По-рано през тази година, американски учени се събраха на педиатрична конференция в Балтимор, за да потвърдят, че няма място за дебат по отношение на връзката между рака на мозъка и използването на мобилни телефони.

Д-р Деврас Дейвис, президент на Тръста за опазване на околната среда заяви тогава:

„Тежестта на доказателствата сочи, че клетъчните телефони не причиняват рак на мозъка.“

Явно безжичните слушалки са много по-вредни за нашето здраве, отколкото самите мобилни телефони, с които сме така свикнали.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This