Изберете страница

Как да рестартирате своя iPhone, без да използвате бутоните?

Ако поради някаква причина, нямате възможност да използвате механичните бутони на своя iPhone, а се налага да го рестартирате, все пак не всичко е изгубено. Има няколко ефективни начина, които можете да използвате и днес ще ви разкажем за тях:

  • Assistive Touch

Може би най-удобният начин за рестарт на iPhone, когато някой от бутоните не работи, е с помощта на Assistive Touch. Ето стъпките, които трябва да следвате:

Влезте в Settings – General – Accessibility – Assistive Touch и включете опцията. Натиснете полето, което ще се появи на екрана ви, изберете бутона Device и отново натиснете и задръжте виртуалния бутон Lock Screen, който ще се появи в следващото меню. Това ще подейства като механичния бутон за изключване и ще ви позволи да видите добре познатият ви слайдер за изключване на екрана на телефона и да го използвате. След като устройството се изключи, просто включете кабела за зареждане в буксата му и то ще се стартира отново.

  • Reset Network Settings

Използването на основните настройки за нулиране на устройството също ще доведе до рестарт, но за да предотвратим изтриването на всичките ви данни, ще използваме нулиране на настройките за мрежата. Този метод ще изтрие само съхранените пароли за WiFi мрежи и запаметените Bluetooth устройства, сдвоявани с телефона. Ето стъпките, които трябва да следвате:

Отворете Settings – General – Reset и изберете опцията Reset Network Settings. Въведете паролата си и изберете бутона с червен надпис Reset Network Settings, който ще се появи в дъното на екрана. Така устройството ще се рестартира, а мрежовите настройки ще бъдат върнати до фабричните.

  • Изтощаване на батерията

Ако разполагате с достатъчно време, можете да използвате и този метод – просто използвайте устройството си, докато батерията му се изтощи до край и то се изключи, след това го включете да се зарежда и то ще стартира автоматично. За съжаление този вариант изисква много търпение и свободно време.

Надяваме се, че тези начини за рестар на iPhone никога няма да ви потрябват, но в случай, че някой от хардуерните бутони откаже, можете винаги да се възползвате от някой от тях!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна снощи iOS 17.4 и iPadOS 17.4 - важна актуализация, целяща да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който скоро ще влезе в сила. Тази версия на операционната система въвежда поддръжка за магазини за приложения на трети страни и носи...

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple обяви снощи своята гама от следващо поколение M3 MacBook Air, в 13" и 15" размери. Новите модели вече са налични за поръчка и ще започнат да се доставят на 8 март. Новите лаптопи разполагат с чип M3 с по-висока производителност на CPU и GPU, надграден Neural...

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This