Изберете страница

Как да използваме Bedtime Mode за анализ и проследяване на съня?

Една от новостите в iOS 10 е Bedtime Mode, режимът за проследяване на съня в приложението Clock и това е функцията, на която до сега не сме обръщали внимание и е време да го направим.

За тези, които не знаят, тя управлява часа на лягане и модела на съня, възоснова на първоначално въведената информация. Колко дълго искате да спите, кога да се събудите и какво да чуете сутринта – това трябва да зададете, а приложението ще свърши останалото.

Разбира се това звучи трудно на пръв поглед и може би дори странно, но ето как да настроите приложението правилно и как всъщност да го използвате:

Стъпка 1. Стартирайте приложението Clock и докоснете Bedtime на лентата в дъното.

Стъпка 2. Самото приложение ще ви преведе през процеса стъпка по стъпка, за да го приспособите към вашите нужди. Прочетете информацията на началния екран и след това го стартирайте.

bedtime-get-started

Стъпка 3. На следващите екрани ще бъдете попитани кога бихте искали да се събудите сутринта и в кои дни от седмицата алармата трябва да бъде изключена. Изберете времето за събуждане и натиснете Next. Изберете дните от седмицата, като докосвате иконите, което представляват избраните дни и натискате бутона Next.

bedtime-time-and-days

Стъпка 4. Вече е време да изберете колко часа всъщност искате да спите. Направете своя избор от наличните инструменти и натиснете Next.

bedtime-sleep-hours

Стъпка 5. Това е всичко за напомнянето за сън за момента. Този процес иска да знае кога всъщност да ви напомни, че е време за лягане и кога да ви подсети – 15, 30, 45 или 60 минути преди това. След като дадете своята опция, натиснете отново Next.

bedtime-reminder

Стъпка 6. Приложението вече знае точно кога да ви напомни да си лягате, възоснова на вашето време за събуждане и това, колко часа искате да спите. Последната стъпка е да му зададете с какъв звук искате да ви събуди. Изберете тон за алармата от списъка и натиснете отново Next. Сега ще имате възможност за преглед на току що съзадената функция.

bedtime-dial

Сега, след като алармата вече е създадена, вие ще можете да прегледате всичко под формата на свободно време и време за сън, подчертано в жълто. Можете също така да плъзгате иконите за съня или събуждането и да ги придвижвате в диска, за да регулирате процеса по нов начин, ако намерите за нужно.

Анализът на съня използва сензорите на iPhone, за да може интелигентно да проследи зададения режим, а вие можете да проверите статистиката в долната част на раздела в приложението Clock или в Sleep Analysis секцията в Health.

bedtime-sleep-analysis

Сега, след като преминахме стъпка по стъпка през настройките, може би ще се досетите, че това приложение напомня редица други от трети страни, чиято цел също е да проследят съня ви и да ви събудят в най-удобното време, но тук вече нямаме нужда да инсталираме допълнителни приложения, които заемат ценно място, а и всичко е много по-добре изпипано и удобно. Остава само да го пробвате!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This