Изберете страница

Какво трябва да знаете за Super Mario Run преди премиерата?

Броени дни преди премиерата на нашумялата игра на Nintendo Super Mario Run за iOS, може би има някои дребни подробности, които трябва да знаете.

  • Всичко в играта се контролира с една ръка!

Super Mario Run е проектирана да се играе с една ръка, което я прави наистина удобна за мобилен телефон. Реално можете да контролирате симпатичното човече, само с палеца на ръката си, без да се налага да хващате телефона с две ръце и да използвате сложни комбинации от бутони на дисплея и пръсти.

  • Играта има само портретен режим!

За разлика от останалите мобилни игри, Super Mario Run се играе в портретен режим, именно за това е удобна за управление с една ръка.

  • Демо версията е безплатна, но пълната версия струва 9.99 долара!

Можете да изиграете първите четири нива в първия свят безплатно, но за останалите ще трябва да платите еднократно 9.99 долара.

  • Пълната версия на Super Mario Run няма много нива!

Основната версия на играта има шест свята в режим World Tour, точно като другите Suoer Mario игри и всеки свят има четири нива. Това означава общо 24 нива, което е значително по-малко от повечето игри от серията, но от друга страна те струват доста повече от 10 долара, нали?

  • Няма in-app purchase!

Nintendo не предвижда безкраен низ от ъпдейти, които струват по няколко долара и това е глътка свеж въздух за съвременния пазар на мобилни игри.

  • Версията за iPad изглежда по същия начин!

Може би очаквате версията за таблети да е малко по-голяма, но това няма да се случи – тя изглежда по абсолютно същия начин, както и тази за смартфони.

  • Всеки курс има по три нива с предизвикателства за събиране на монети!

Можете да опитате да вземете пет розови монети, за да спечелите специална награда, а след това да го направите отново с червените и черните. Това е вариант на класическата игра със скрити звезди и големи златни монети.

  • Можете да изберете различен герой, с който да играете!

Има възможност за избор межд Mario, Luigi, Toad, Yoshi и други герои и всеки от тях има свой собствен стил на игра.

  • Вторият режим трае 60 секунди!

Ако предизвикате приятел, играта трае 60 секунди и в допълнение към 24-те стандартни нива има времеви резултати и класации. Те са необходими, за да отключите допълнителните бонуси и използват произволно генерирани писти, което означава голям брой варианти и комбинации.

  • Можете да си купите украса за своето мини царство!

Малкото градче може да получи допълнителни хълмове или гъби, които ще заплатите със събраните монети и това е начин да съберете допълнителни значки.

  • Можете да поканите своите Facebook или Twitter приятели!

Имате възможността да се конкурирате със своите приятел в социалните мрежи, като ги поканите с имейл или, Nintendo ID или от социалните приложения.

  • Super Mario Run се нуждае от постоянна връзка с интернет!

Накрая, но не на последно място – играта се нуждае от постоянна връзка с интернет, няма начин да бъде играна офлайн. Създателят й Шигеру Миямото разкрива, че поради съображения за сигурност и за да се предотврати копирането й, тя ще може да работи, само когато има връзка с интернет. За съжаление това изключва възможността да й се наслаждавате в метрото, в самолета или в чужбина.

Компанията е параноична по отношение на пиратството и възлага големи надежди на Super Mario Run, така че се е подсигурила добре, а за нас остава да изчакаме 15 декември, за да разберем, дали това ще бъде следващия хит сред мобилните игри, или просто още едно заглавие, измежду милионите в App Store. Потребителите, които използват конкурентната платформа Android, ще трябва да изчакат следващата година, за да се насладят на приключенията на Mario, защото за момента играта е ексклузивна за iOS.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This