Изберете страница

Ето как изглежда молбата за работа на Стив Джобс от 1973 година

В края на миналата седмица заявлението за работа на Стив Джобс от далечната 1973 година беше предложено на търг, като се очаква да донесе до 50 000 долара след приключване на аукциона този четвъртък. Самата молба обаче, ни дава интересената възможност да хвърлим поглед върху живота на Джобс, преди да основе Apple и да направи поредица технологични революции.

Преди да погледнете самия документ, ето малко история:

През 1972 година Джобс се записва в Reed College, либерален колеж за изкуства в Орегон. Това обаче не продължава дълго, защото той отпада едва след първия семестър, но за сметка на това се задържа в кампуса още 18 месеца. Що се отнася до причините за отпадането му, Стив обяснява:

След 6 месеца не можах да видя стойност в това. Нямах представа какво искам да направя с живота си и до колко колежът ще ми помогне да го разбера. Тук харчех парите, които родителите ми баха събирали цял живот, така че реших да се откажа и да се доверя на чувството, че всичко ще се оправи“.

В светлината на всичко казано до сега, молбата за работа на Стив Джобс ни дава интересен поглед върху начина, по който той гледа на себе си, докато все още е студент. Както е видно от самия документ, Джобс отбелязва, че е English Lit major, а в специални умения посочва „електронен техник“ или „инженер по дизайна“. Заявлението сочи, че има опит както с компютри, така и с изчислителна техника и препраща към предишната му работа в Hewlett-Packard.

Въпреки, че няма и намек за вида длъжност, за която Джобс кандидатства, той започва работа в Atari през 1974 година със Стив Возняк.

Търгот се очаква да приклучи в четвъртък, а текущата цена на това късче от историята на великия визионер е 50 000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This