Изберете страница

Доналд Тръмп предложи големи данъчни облекчения на Apple, ако пренесе производството си в САЩ

Новоизбраният президент на САЩ – Доналд Тръмп, разказа за телефонния си разговор с изпълнителния директор на Apple – Тим Кук, разкривайки подробности за възможните стимули, които би могъл да предостави на най-богатата компания в света, ако тя започне да произвежда продуктите си на родна земя.

В откровен разговор пред The New York Times, Тръмп потвърди, че е говорил с Тим Кук след изборната си победа и този ръзговор бързо се насочил към бъдещите му планове, по отношение на Apple.

Той не разкрива детайли за повода за разговора, но е много възможно, като изпълнитлен директор на една от най-важните компании в Америка, Кук да е поставил по този начин началото на един диалог с новия президент, особено след пренебрежителните коментари, които Тръмп направи за Apple, по време на предизборната си кампания. Въпреки всичко това, Тръмп изрази желанието си компанията да пренесе производството си отново в Съединените щати.

„Тим, вие знаете, че едно от нещата, които ще бъдат истинско постижение за мен е, ако Apple построи голям завод в САЩ, вместо да го прави в Китай или Виетнам, и да премести производството на продуктите си тук.“

Идеята определено звучи романтично и наистина би било голямо постижение, ако се реализира по време на управлението на ексцентричния президент, но истинският въпрос е как новото правителство би примамило компанията на родна земя? Всички знаем, че за нея е много по-евтино да произвежда всичко на места като Китай. Тук Тръмп има една наистина добра идея – данъчни облекчения, които да компенсират разходите.

„ Мисля да създам стимули за вас и ще го направия! Говорим за много големи данъчни отстъпки за корпорации!“

Вече знаем, че Apple обмисля този вариант и вече го обсъди с основните си доставчици, но ще бъде интересно да проследим, дали обещанията на новоизбрания президент на САЩ, ще повлияят на крайното решение на гиганта от Купертино!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This