Изберете страница

Десетте най-добри функции на iPhone X

Интересно е да се наблюдава как след месеци слухове и изтичания, които разкриха почти всичко за десетия юбилеен модел iPhone, компанията все пак успя да развълнува хората, представяйки го по време на голямото си есенно събитие. Да, всички ние знаехме добре какво ще представлява iPhone X, как ще изглежда, от какво ще е направен, дори и част от новите му функции, но все пак когато Apple го представи в Steve Jobs Theater, той беше толкова вълнуващ, колкото и, ако компанията беше успяла да го запази в тайна до поледния момент.

Ето част от най-големите промени, които създават това впечатление:

Super Retina Display

Първият iPhone с OLED екран е вече тук, а Super Retina Display е това, което виждаме – 5.8 инчов диагонал, плътност на пикселите 458ppi с коефициент на цветовете 1 000 000:1, True Tone технология, която настройва температурата на цветовете спрямо външното осветление.

Няма хоум бутон

Знаехме за раздялата с добре познатия ни хоум бутон предварително, както и за замяната на неговата функционалност с жестове, но все не ни се вярваше, че Apple ще направи тази важна стъпка. Сега вече можем да прекараме пръст нагоре, за да отидем на началния екран, или да сложим пауза, или да отворим App Switcher и всичко изглежда толкова лесно и интуитивно, сякаш сме го правили цял живот. От друга страна, липсата на хоум бутон позволи на Apple да произведе телефон с по-голям екран, в почти същите физически размери, което е една наистина полезна пормяна.

Изработка

iPhone X е изработен изцяло от здраво стъкло и неръждаема стомана, той се предлага в Space Gray и Silver, а стоманената му рамка е полирана, за да съответства на цвета на телефона. Леко извитият екран прелива плавно към тялото и устройството изглежда уникално.

Face ID

Face ID е подобрена функция за разпознаване на лица, която използва новата система на камерата True Depth. Тя разполага с осем различни камери и сензори, които се комбинират, за да разпознаят лицето ви, а новият чип A11 Bionic има вградени невронни двигатели, които захранват системата. Важно е да се отбележи, че системата ще продължи да ви разпознава, ако поставите очила, или си пуснете брада, а слабата осветеност също не е проблем за нея. Face ID ще работи и с Apple Pay, както и с приложения от трети страни и е много по-сигурна от Touch ID, въпреки че се използва със същата лекота.

Animoji

Новата система на камерата дава възможност и за забавна нова функция, наречена Animoji. Тук имаме деетина различни анимирани емотикони, които могат да имитират изражението и мимиките ви и до говорят с ваишя глас, за да предадат съобщението ви на този, за който е предназначено по възможно най-естествен, но същевременно и забавен начин.

Камери

iPhone X има нова двуканална система камери на гърба, която предлага двойна оптична стабилизация на изображението и го прави втория смартфон с подобна функция. Камерите имат 12 мегапикселови сензори, но и множество подобрения, които ще допринесат за по-добро възпроизвеждане на цветовете и намаляване на шума в снимките.

Новия портретен режим

Режимът Portrait също получи подобрения с нова функция, която позволява добавянето на студийни ефекти към портретните ви снимки. Той вече не е преимущество само на задната камера, предната True Depth камера също позволява използването на портретен режим за още по-добри селфита.

A11 Bionic

64 битов, шестядрен, нов графичен порцесор, нов ISP – истински звяр, който отново ще мачка конкуренцията години наред.

Живот на батерията

Въпреки по-малкия корпус, Apple някак си успява да увеличи живота на батерията за пореден път с цели 2 часа допълнителна автономност, в сравнение с iPhone 7, което е напълно достатъчно, за да ви позволи да се радвате и да разчитате на новия си смартфон цял ден.

Безжично зареждане

Най-сетне новият iPhone X поддържа Qi безжично зареждане, което ще работи и с подложки от трети стране. Компанията разбира се ще предложи и своя собствена, наречена AirPower, която може да зарежда едновременно телефон, слушалки и часовник, но тя за съжаление ще излезе на пазара в началото на следващата година.

Това разбира се е съвсем на кратко, тъй като iPhone X все още съществува само на хартия, а когато излезе на пазара, със сигурност ще открием още негови предимства, които оправдават високата цена, или поне оправдание за себе си, за да го купим.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This