Изберете страница

Да останеш без ток, или къде можем да сменим батерията на своя iPhone най-бързо, евтино и безпроблемно

След като написах безброй статии за намалението на цената при смяна на батерията на iPhone до края на миналата година и многократно напомнях и подсещах, сега, когато промоцията отдавна изтече, се оказа, че чисто по нашенски, чакайки последния момент, в нашето семейство е останал iPhone 7 на мъжа ми, чиято батерия вчера сдаде багажа изневиделица. Да, на всички е ясно, че сме свикнали да чакаме и да отлагаме до последния момент дори важните неща, а когато и забравим накарая, се изправяме пред подобни непредвидени ситуации, които налагат бърза и точна намеса.

Когато мъжът ми се обади вчера с новината, че батерията на телефонът му не държи и пада светкавично, аз се сетих, че трябваше да я сменим още преди месеци, но вайкането и тюхкането са нещо, което съвсем не можа е от полза в такъв момент. Поради спецификата на работата си, той не може да остане без телефон за повече от няколко часа, а за дни въобще не става въпрос, така че веднага се отправих към търсачката на Google, за да проверя как стоят нещата в оторизираните сервизи у нас. Всъщност те са три – iStyle, Булграм и Creative Center и аз трябваше да проверя в кой от тях замяната ще стане на деня, в който оставя устройството и разбира се на каква цена. Тук обаче нещата започнаха да стават отчайващи, защото връзката със сервизите, поради натовареността им е доста трудна. Първо успях да се свържа с Булграм, където любезна дама ме уведоми, че цената на замяната е 96 лв, НО… разбира се веднага се появи едно голямо НО, при това доста важно за моя избор. Цената в този сервиз е толкова, ако замяната стане за до десет работни дни, а ако искам това да се случи на деня, трябва да доплатя още 99 лв… не само заради парите, които съвсем не са маловажни, но и заради времето този вариант отпадна веднага и потърсих отново сервиза на iStyle, като същевременно бях изпратила писмено запитване и до Креатив център. За съжаление в сервиза не вдигнаха телефона, което ме накара да звънна в магазина, намиращ се също в мол Сердика. Оказа се, че цената за замяна на батерията на iPhone 7 е 90, повтарям 90 български лева, като при това процедурата става за час! Направо не можех да повярвам на ушите си и затова, колкото и тъпо да звучеше, попитах момчето многократно, дали няма някаква грешка. Изпратих и писмено запитване до сервиза, за да бъда абсолютно сигурна. Докато чаках потвърждение, получих отговор и от Креатив, който обаче съвсем не ми хареса. В имейла беше посочена цена от 96 лв, но с неприятното уточнение, че към момента тя ще отнеме 2 – 3 дни… Вече доста притеснена от факта, че ми остава един единствен вариант, получих потвърждение от iStyle, което разсея облаците над главата ми – в десет часа днес имах уговорка да занеса телефона в сервиза и той щеше да бъде отремонтиран за час и готов за употреба веднага след това, при това на невероятно ниската цена от 90 лв за оригинална батерия, като в много частни сервизи на тази, че дори и по-висока цена се предлагат китайски ментета и се добавя известна сума за работа и за експресна услуга в рамките на деня.

Сега, когато пиша тези редове, чакам да получа съобщение от сервиза, за да отида да си прибера телефончето, като в движение ще добавя резултата, но не се съмнявам, че iStyle ще оправдае доверието ми и бързах да споделя с вас преживяванията си, защото често се случва човек да изпадне в подобна ситуация и трябва да знаете към кого да се обърнете и кой ще ви свърши работа най-бързо и на най-приемлива цена.

Любопитното в моята ситуация е, че макар и да знам чудесно, че в момента няма как да се свържа с мъжа ми, многократно посягам към телефона, за да му се обадя, или да му пиша съобщение… Да, до толкова сме свикнали да бъдем свързани и мобилни в наши дни, че телефоните са се превърнали в неразделна част от ръката ни, а без тях се чувстваме някак си странно неспокойни. Не мога да си представя как работи той в момента и колко ли пъти е посегнал да се обади, или да провери съобщенията си, но съм сигурна, че телефонът наистина му липсва. За щастие това неудобство ще бъде отстранено след броени минути и тогава ще изчакам само да ми се обади, за да му кажа, че може да мине през къщи и да си го вземе. Пак се разприказвах много, но целта на упражнението беше да изкажа благодарността си към iStyle и прекрасните служители на фирмата, които са тук, когато ни се наложи! Знам, че България не не София и това, че фирмата е локализирана само в нашия град е пречка пред много от вас, но при скоростта с която се работи и възможността да се уговорите предварително за ден и час, това не би трябвало да е огромен проблем. Искренно ви препоръчвам да използвате услугите им при нужда, вече не само от прочетеното, но и от личен опит! Благодаря iStyle! Благодаря за коректното отношение, благодаря, че ме изтърпяхте с всичките ми притеснения и въпроси, благодаря за бързината и коректността, благодаря, че ви има! Ето съобщението дойде, отивам да си прибера телефончето!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This