Изберете страница

Видео: Кои са най-полезните функции в watchOS 3?

Много потребители са на мнение, че Apple трябваше да изчака с премиерата на Apple Watch, докато операционната му система „узрее“. Първият модел на умния часовник на компанията, често се забавя, крашва и дори става неизползваем, но Apple отстрани повечето проблеми в неговия наследник и най-новата версия на операционната система watchOS 3.

Кои са най-полезните, нови функции в нея?

  • Dock

Абсолютният фаворит в промените е въвеждането на Dock, като за сметка на това, компанията премахва рядко използваната функция Friends. Dock работи като App Switcher на iPhone и позволява на приложенията да се зареждат мигновено, вместо след дълго чакане, както е при първия модел Apple Watch. Всъщност при първите две версии на операционната система, някои приложения се зареждат безкрайно, което прави часовника неизползваем. Когато някое от тях обаче е добавено към Dock, то бива записано в паметта и ще се появи мигновено, при следващото отваряне.

  • Control Center

В watchOS 3, приплъзването от дъното на екрана нагоре извежда контролен център, подобен на този при iPhone. Функционалността му е същата и той има своя набор скрити трикове, както и възможността да потърси вашия телефон, оставен наоколо.

  • Нови Watch Faces и лесното им превключване

Новите циферблати са част от всяка версия на операционната система. В watchOS 3, те са два за дейността, един с Мини Маус и един минималистичен, наречен Numbers.

  • Нови Complications Galore

Apple въвежда добавки за приложенията, включително Music, Workout, Reminders, Heart Rate, Maps и Breathe. Можете да използвате и Wheater, за да видите текущата температура и моментното състояние на времето във вашия район. Всички те имат еднакви лица, което е много удобно.

Ако все още се чудите, дали си заслужава да си купите Apple Watch, отговорът е ДА! Това е един напълно функционален часовник, с много добра интеграция с вашия iPhone, красив дизайн и удобни ежедневни функции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This