Изберете страница

Бъг в iOS 14.2 причинява бързо източване на батерията

За проблем с бързото източване на батерията и значително по-бавно зареждане, съобщават множество потребители в Reddit, след актуализацията до iOS 14.2.

Някои собственици на iPhone съобщават, че техните устройства изтощават 50% от батерията си за по-малко от 30 минути. Това означава, че на всеки няколко минути смартфонът се разрежда с 5% при нормална употреба и най-вероятно е просто грешка в софтуера, тъй като продължава и след рестартиране на напълно разредения iPhone. Същевременно батерията се зарежда значително по-бавно от обикновено, а при рестарт процентите се увеличават, вместо да намаляват.

Проблемът засяга основно потребителите на iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S и iPhone SE от първо поколение, както и iPad Pro от 2018 г. Най-вероятно Apple ще предложи решение за него в някоя от бъдещите версии на iOS и можем само да се надяваме, че тя ще излезе скоро, тъй като към момента няма никакъв функционален вариант.

iOS 14.2 и iPadOS 14.2 пристигнаха само две седмици, след предишната актуализация и включваха нови емотикони, Intercom, AirPods Optimized Battery Charging, People Detection и нови тапети. Няма свидетелства, които да предполагат, че проблемът с батерията е отстранен в iOS 14.2.1, която е насочена към бъговете с MMS съобщения и прроблемите с отзивчивостта на екрана на iPhone 12 mini. Възможно е обаче, решението да дойде с iOS 14.3, чиято трета публична бета версия вече е факт и идва с поддръжката на Apple ProRAW и промени в Home, Health и Weather. Ако все още не сте актуализирало своето по-старо устройство, може би е по-добре да изчакате.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This