Изберете страница

Ако Apple не успее да създаде iPhone 8 такъв, какъвто иска, то това ще е заради Samsung

Ако има решаваща крачка, която Apple трябва да направи през следващата година, то това е въвеждането на OLED дисплеите за iPhone! Еднотипния дизайн, който компанията поддържа през последните три години, също трябва да претърпи значителни промени и всички тези надежди са насочени към iPhone 8 – десетия, юбилеен модел на най-известния смартфон в света.

Няма спор, че OLED дисплеите са по-добри от LCD, те консумират много по-малко енергия, предават по-реалистично цветовете и могат да се огъват, което прави възможностите за по-разчупен дизайн, реални. Тук обаче, Apple се сблъсква е един голям проблем – трудното производство на тези панели и ограничените им доставки.

Четирите най-големи производители в света са Samsung Display Co, LG Display Co, Sharp Corp. и Japan Display Inc, но Samsung е на път да остане единствения им доставчик през следващата година. Южнокорейската компания обаче, не може да произведе достатъчно количество, поради ниските цени и доходност, съчетани с високото търсене на iPhone и собствените й потребности.

Това означава, че ако Apple иска да реализира своя OLED iPhone 8, то тя е пряко зависима от Samsung и недостигът на компоненти, явно ще стане причината, само един от очакваните три модела iPhone, да бъде с такъв дисплей, т.е. анализаторите ще се окажат прави в това отношение.

Може би през 2018 година, най-сетне всички нови смартфони на компанията, ще бъдат с мечтаните OLED дисплеи, но да не бъдем песимисти! Все пак това са само предположения, а Apple умее да излиза от трудни ситуации и може би ще намери адекватно решение и за тази.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This