Петанк е френска игра, в която стоманени топки се хвърлят по определена цел. В магазина на Apple в Дижон, Франция обаче, тя се превърна в нещо съвсем различно, след като разгневен от обслужването клиент нахлу вътре и хладнокръвно потроши с топката всички изложени iPhone и MacBook.

Видеото, по-горе е снимано от случаен минувач, а обяснението на виновника за тази вакханалия било, че компанията е отказала да му възстанови закупен продукт в съответствие с европейското законодателство. Побеснял от отговора, човекът нахлува в магазина и троши наред изложените устройства, докато най-сетне охраната и служителите успяват да го хванат и изведат навън. Може би най-голямо впечатление ще ви направи спокойната намеса на охранителите, които изчаквайки полицията не правят нищо, освен да попречат на клиента да се върне и да продължи да унищожава изложените устройства. Какво ли би му се случило у нас в подобна ситуация?

Инцидентът се развива в 13 часа в четвъртък, а последствията от вандалската постъпка са 4 счупени iMac, един MacBook Air и 12 iPhone на стойност около 11 500 британски лири. Мъжът е задържан и предаден на полицията, която ще проведе разследване.