Изберете Страница

Ще промени ли Apple името на iPhone тази година?

След всички слухове около плановете на Apple да отпразнува рождения ден на своя емблематичен смартфон тази година с основен ъпгрейд, повечето потребители предположиха, че той ще се казва iPhone 8, спазвайки традицията на компанията да добавя номер всеки път, когато прави генерални промени, но това е донякъде скучно и не подхожда на такъв юбилей.

Тук се появява въпросът, дали iPhone ще е толкова вълнуващ и иновативен, колкото предполагаме? Няма ли с пускането на iPhone 8 и iPhone 7s, едновременно на пазара, компанията да убие на практика по-обикновения модел, още преди да е достигнал той до потребителите? Никой няма да иска да похарчи 600 долара за нов телефон, който реално не е най-доброто предложение, което съществува в гамата на компанията, а тя разчита именно на това – идеята, че купувайки новия й флагман, получавате най-добрата технология на пазара.

Ако трябва да избирате между невиждания до сега дизайн и функции на iPhone 8 и лекия ъпгрейд, който ще предложи iPhone 7s, всичко като че ли е решено предварително.

Тук идва и моментът на конкуренцията – не случайно Apple и Samsung използват една и съща схема за номериране на моделите си и така, както iPhone 7 е в пряка конкуренция с Galaxy S7, така и iPhone 8 би трябвало да се изправи срещу бъдещия Galaxy S8, но през 2018 година Apple ще пусна iPhone 8s, а Samsung – Galaxy S9. Разбира се няма как да се твърде, че някой би си купил телефон, само заради номера му, но има известна логика, особено що се отнася до новите потребители, които не познават добре историята и навиците на компанията.

Ако тазгодишния модел не се казва iPhone 8, тогава как? Някои анализатори смятат, че той може да носи названието iPhone X, като „Х“ е аналогия на 10, заради десетата годишнина и компанията може да направи следващия си голям удар, след като тази година AT&T официално „уби“ оригиналния iPhone, спирайки поддръжката на своята 2G мрежа и да засили позиците си с един ицзяло обновен iPhone през септември и карайки потребителите да си припомнят далечната 2007 година.

Всичко това разбира се са само догадки и предположения, но няма как да не признаем, че в тях има известна логика, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This