Изберете Страница

Ще промени ли Apple името на iPhone тази година?

След всички слухове около плановете на Apple да отпразнува рождения ден на своя емблематичен смартфон тази година с основен ъпгрейд, повечето потребители предположиха, че той ще се казва iPhone 8, спазвайки традицията на компанията да добавя номер всеки път, когато прави генерални промени, но това е донякъде скучно и не подхожда на такъв юбилей.

Тук се появява въпросът, дали iPhone ще е толкова вълнуващ и иновативен, колкото предполагаме? Няма ли с пускането на iPhone 8 и iPhone 7s, едновременно на пазара, компанията да убие на практика по-обикновения модел, още преди да е достигнал той до потребителите? Никой няма да иска да похарчи 600 долара за нов телефон, който реално не е най-доброто предложение, което съществува в гамата на компанията, а тя разчита именно на това – идеята, че купувайки новия й флагман, получавате най-добрата технология на пазара.

Ако трябва да избирате между невиждания до сега дизайн и функции на iPhone 8 и лекия ъпгрейд, който ще предложи iPhone 7s, всичко като че ли е решено предварително.

Тук идва и моментът на конкуренцията – не случайно Apple и Samsung използват една и съща схема за номериране на моделите си и така, както iPhone 7 е в пряка конкуренция с Galaxy S7, така и iPhone 8 би трябвало да се изправи срещу бъдещия Galaxy S8, но през 2018 година Apple ще пусна iPhone 8s, а Samsung – Galaxy S9. Разбира се няма как да се твърде, че някой би си купил телефон, само заради номера му, но има известна логика, особено що се отнася до новите потребители, които не познават добре историята и навиците на компанията.

Ако тазгодишния модел не се казва iPhone 8, тогава как? Някои анализатори смятат, че той може да носи названието iPhone X, като „Х“ е аналогия на 10, заради десетата годишнина и компанията може да направи следващия си голям удар, след като тази година AT&T официално „уби“ оригиналния iPhone, спирайки поддръжката на своята 2G мрежа и да засили позиците си с един ицзяло обновен iPhone през септември и карайки потребителите да си припомнят далечната 2007 година.

Всичко това разбира се са само догадки и предположения, но няма как да не признаем, че в тях има известна логика, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This