Изберете Страница

Ще промени ли Apple името на iPhone тази година?

След всички слухове около плановете на Apple да отпразнува рождения ден на своя емблематичен смартфон тази година с основен ъпгрейд, повечето потребители предположиха, че той ще се казва iPhone 8, спазвайки традицията на компанията да добавя номер всеки път, когато прави генерални промени, но това е донякъде скучно и не подхожда на такъв юбилей.

Тук се появява въпросът, дали iPhone ще е толкова вълнуващ и иновативен, колкото предполагаме? Няма ли с пускането на iPhone 8 и iPhone 7s, едновременно на пазара, компанията да убие на практика по-обикновения модел, още преди да е достигнал той до потребителите? Никой няма да иска да похарчи 600 долара за нов телефон, който реално не е най-доброто предложение, което съществува в гамата на компанията, а тя разчита именно на това – идеята, че купувайки новия й флагман, получавате най-добрата технология на пазара.

Ако трябва да избирате между невиждания до сега дизайн и функции на iPhone 8 и лекия ъпгрейд, който ще предложи iPhone 7s, всичко като че ли е решено предварително.

Тук идва и моментът на конкуренцията – не случайно Apple и Samsung използват една и съща схема за номериране на моделите си и така, както iPhone 7 е в пряка конкуренция с Galaxy S7, така и iPhone 8 би трябвало да се изправи срещу бъдещия Galaxy S8, но през 2018 година Apple ще пусна iPhone 8s, а Samsung – Galaxy S9. Разбира се няма как да се твърде, че някой би си купил телефон, само заради номера му, но има известна логика, особено що се отнася до новите потребители, които не познават добре историята и навиците на компанията.

Ако тазгодишния модел не се казва iPhone 8, тогава как? Някои анализатори смятат, че той може да носи названието iPhone X, като „Х“ е аналогия на 10, заради десетата годишнина и компанията може да направи следващия си голям удар, след като тази година AT&T официално „уби“ оригиналния iPhone, спирайки поддръжката на своята 2G мрежа и да засили позиците си с един ицзяло обновен iPhone през септември и карайки потребителите да си припомнят далечната 2007 година.

Всичко това разбира се са само догадки и предположения, но няма как да не признаем, че в тях има известна логика, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This