Изберете страница

Ще отнеме години перископният телеобектив да достигне до iPhone

Последните слухове сочат, че iPhone ще има перископен телеобектив чак през 2023 година.

Информацията идва от MacRumors и се позовава на прогнозите на известния анализатор Минг-Чи Куо. Функцията се рекламира като позволяваща подобрения във възможностите за оптично приближение отдавна вече е налична при Android конкуренцията.

Интересното е, че преди това анализаторът беше казал, че перископната камера ще присъства в моделите iPhone през 2022 година, а сега това се отлага с още една година.

Анализаторът смята, че тазгодишините смартфони на Apple ще имат подобрен телефото обектив с 6 вместо 5 елемента, а тенденцията ще се запази и през 2022 годани, когато елементите ще станат 7.

Според него iPhone 13 ще има подобрен Face ID предавател, направен от пластмаса, вместо стъкло, но не става ясно дали тази промяна в дизайна ще има някаква полза за крайния потребител, или просто ще минимизира разходите по производството.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This