Apple насрочи своето медийно събитие за 27 октомври и на него най-вероятно ще представи своята обновена линия Mac, които ще дойдат с macOS Sierra 10.12.1. В момента обаче, тази версия на операционната система е все още във фаза на бета тестове. iOS 10.1, от която се очаква да донесе новия портретен режим за снимане за iPhone 7 Plus и възможността анимациите в iMessge да работят при включен Reduce Moton режим, също се тества както от разработчиците, така и от публичните бета тестери. Кога обаче тези версии на операционните системи ще бъдат пуснати официално?

Можем да предположим, че това ще се случи именно на 25 октомври. Какво ни кара да мислим така?

В момента на разположение е петата бета версия на iOS 10.1, която е стабилна, според отзивите на тестващите я потребители и може би вече е напълно готова за официално освобождаване.

От друга страна, при посещението си в Япония Тим Кук спомена, че Apple Pay ще стартира в страната на изгряващото слънце именно на 25 октомври и най-големият мобилен оператор Docomo обеща услугите му да са напълно готови за поддръжка на тази функция в ранните часове на същата дата, като това ще стане с помощта на JR East и системата за плащане Suica, а това също ще изисква актуализация на фирмуера до версия 10.1.

Следващият фактор, който ни навежда на мисълта, че iOS 10.1 ще бъде пусната официално на 25 октомври също е свързан с Япония и функцията транзит на Apple Maps. Несъмнено Apple няма да разочарова своите японски фенове, които искат да купуват билети чрез Apple Pay и да следят движението на влаковете, използвайки Apple Maps.

Всичко това води до заключението, че най-вероятно iOS 10.1 и macOS Sierra 10.12.1 ще бъдат налични за изтегляне в световен мащаб на 25 октомври. Да видим дали предположенията ни са правилни – остават само няколко дни! За да разберете, проверявайте за ъпдейт своя iPhone на 25 октомври, около 20 часа българско време.