Една от най-обсъжданите теми тази есен е високата цена на десетия юбилеен модел iPhone, която всъщност е и най-голямата в историята на емблематичния смартфон.

Ако 999 долара ви се струват ужасно много, то това, което можете да видите в eBay направо ще ви шокира. Цената на iPhone X в най-популярната платформа за онлайн пазаруване достигна космическите 8400 долара, а най-любопитното е, че вече има продадени 200 бройки на тази стойност. Можете да го намерите и за 6000 долара, а най-често предлаганите оферти са между 2500 и 3000 долара. Най-ниските цени пък се въртят около 1500 – 2000 долара.

Разбира се eBay не може да бъде критерий за определяне на търсенето на iPhone X, но голямата активност при тези невероятни цени сочи, че прогнозите анализаторите за огромен интерес се сбъдват, а може би слуховете за недостиг на бройките принуждават най-върлите фенове на марката да плащат в пъти повече за десетия юбилеен модел. Има и интересни предложения, като iPhone X 256 GB за 1050 долара, което определено буди съмнение, тъй като официалната цена на този вариант е с 99 долара по-висока.

След като нашите родни оператори обявиха своите цени и предложения за най-желания смартфон тази година, остава само да се надяваме, че ще се заредят и с достатъчно бройки, за да отговорят на интереса от страна на потребителите, за да не се налага да прибягваме до услугите на eBay.