Както знаете, много от слуховете за новия iPhone 7 наблягат на появата на нови цветови варианти и последните, които чухме са за Piano Black и Dark Black – лъскаво черно и матово черно.

Две снимки, публикувани в Twitter вчера от добре познатият ни лейкър The Malignant, намекват отново за двата нюанса черно, които потребителите очакват с нетърпение.

Всъщност снимките не са на самия iPhone, а на стикери, които се използват за идентифициране на тестови модели и са били заснети във Foxconn. Информацията на тях сочи, че са били етикетирани именно Piano Black и Dark Black бройки.

На първият се вижда, че моделът в матово черно е 128 GB, а лъскавият му колега е 256 GB, което за пореден път потвърждава спекулациите, че Piano Black нюансът ще бъде ексклузивен за устройствата с голяма вградена памет. Също така, това е и косвено доказателство за самите модели, които според слуховете ще разполагат с 32/128/256 GB вътрешна памет.

Ако дадем воля на въображението си и си представим новите iPhone 7 в тези черни нюанси, със сигурност можем да кажем, че ще изглеждат прекрасно. Разбира се остава малкият проблем с остатъчните отпечатъци върху лъскавата черна повърхност при Piano Black, но това е пренебрежимо малко неудобство на фона на красотата на черните нюанси.

Що се отнася до козметичните проблеми, които предизвикаха спирането на черните модели след iPhone 5 – олющване и лесно надраскване, можем само да се надяваме, че използваният процес на анодизация ще направи металният гръб на устройствата не толкова податливи на подобни влияния. Със сигурност компанията си е взела поука от грешката преди 4 години и няма да си позволи да я повтори отново.