По време на представянето на HomePod mini на събитието на Apple във вторник, компанията демонстрира нова функция, наречена Intercom, която изглеждаа работи на всички устройства, с изключение на Mac.

Интеркомът ще позволи на членовете на семейството да комуникират помежду си, където и да се намират в дома, като ще имат възможност да изпращат и получават гласови съобщения, с помощта на HomePod. Ако някой е далеч от говорителя обаче, ще може да го прави чрез своя iPhone, iPad, Apple Watch и дори CarPlay.

Новата функция предлага бърз и лесен начин членовете на семейството да се свързват помежду си, независимо къде се намират в къщата, като гласовото съобщение автоматично ще се възпроизвежда на определения HomePod, или на някое от устройствата. Това сочи настройка в новия бета софтуер, чрез която ще можете да използвате “Hey Siri, Intercom…”, като команда за изпращане на гласово съобщение и да изберете към кое устройство да го насочите. Другите опции вклъчват “Hey Siri, tell everyone” и “Hey Siri, replay…”, за да отговорите на съобщение. На личните устройства съобщенията се визуализират като известия с опция за прослушване, като има и опция да изберете кога да бъдат доставени и кой може да използва Intercom, чрез приложението Home с отдалечен достъп. Функцията ще пристигне в предстоящите актуализации на софтуера, които вероятно ще бъдат пуснати с премиерата на HomePod mini на 16 ноември.