Изберете Страница

Фото приложението VSCO за iOS вече поддържа RAW формат

Камерата е една от функциите, които рязко се подобриха в новото поколение смартфони. Ако направим сравнение с моделите от преди 6-7 години, ще останем изумени от напредъка, който има в тази област. Всъщност смартфоните днес са най-добрите джобни фотоапарати, които можем да си купим и като казваме фотоапарати, имаме предвид точно това. За разлика от професионалните апарати, те се побират в джоба ни и могат да ни осигурят всичко необходимо, за да запечатаме момента в една наистина добра снимка.

Еволюцията обаче не се изразява само в развитието на хардуера, софтуерът също претърпя много промени и има приложения, които са наистина „смарт“. Едно от най-използваните от потребителите и харесвани фото приложения е именно VSCO, което с последната си актуализация за iOS, ще ви позволи да снимате и редактирате RAW файлове.

Apple въведе поддръжката на този формат в iOS 10 и тепърва разработчиците на софтуер за редактиране на снимки, ще имат възможност да разширяват функционалността на своите приложения.

За да се възползвате от новите възможнисти на VSCO, ви е нужен iPhone SE, 6S/ 6S Plus, 7 / 7 Plus с iOS 10 и новата версия на приложението, която можете да изтеглите от App Store.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This