Изберете страница

Фото приложението VSCO за iOS вече поддържа RAW формат

Камерата е една от функциите, които рязко се подобриха в новото поколение смартфони. Ако направим сравнение с моделите от преди 6-7 години, ще останем изумени от напредъка, който има в тази област. Всъщност смартфоните днес са най-добрите джобни фотоапарати, които можем да си купим и като казваме фотоапарати, имаме предвид точно това. За разлика от професионалните апарати, те се побират в джоба ни и могат да ни осигурят всичко необходимо, за да запечатаме момента в една наистина добра снимка.

Еволюцията обаче не се изразява само в развитието на хардуера, софтуерът също претърпя много промени и има приложения, които са наистина „смарт“. Едно от най-използваните от потребителите и харесвани фото приложения е именно VSCO, което с последната си актуализация за iOS, ще ви позволи да снимате и редактирате RAW файлове.

Apple въведе поддръжката на този формат в iOS 10 и тепърва разработчиците на софтуер за редактиране на снимки, ще имат възможност да разширяват функционалността на своите приложения.

За да се възползвате от новите възможнисти на VSCO, ви е нужен iPhone SE, 6S/ 6S Plus, 7 / 7 Plus с iOS 10 и новата версия на приложението, която можете да изтеглите от App Store.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This