Изберете страница

Фирмуерът на Apple Watch вече може да бъде възстановен от iPhone с iOS 15.4

Както знаете, Apple Watch няма портове за данни, достъпни за обикновения потребител, което означава, че само Apple може да поправи часовника, ако нещо се случи с неговия фирмуер. За щастие обаче, това вече не е така, тъй като с новите iOS 15.4 и watchOS 8.5 идва и нов инструмент, който позволява на потребителите безжично да възстановят фирмуера на часовника си, използвайки само своя телефон.

Малко след като пусна официалните версии на операционните системи, Apple актуализира статията за поддръжка с информацията какво трябва да се направи в подобен случай. Интересното е, че докато старата версия на статията инструктира потребителите да се свържат с Apple Support, новата вече разкрива, че те могат и сами да се справят с проблема.

Ако по някаква причина вашият Apple Watch спре да работи (примерно, ако стане фал по време на актуализация), на телефона си ще видите предупреждение с молба да възстановите Apple Watch. На самият часовник пък ще се покаже анимация с молба да го доближите до iPhone и да следвате стъпките за възстановяване.

Това обаче е възможно само, ако двете усторйства вече са с най-новите версии на софтуера – iOS 15.4 и watchOS 8.5, а WiFi и Bluetooth са включени на iPhone. Часовникът трябва да се постави на зарядното по време на процеса и потребителят трябва да натисне страничния бутон два пъти, за да стартира процеса на възстановяване.

Компанията признава, че дори новият инструмент може да не успее да възстанови вашия часовник и може да се покаже червена удивителна, което означава, че все пак ще трябва да го занесете в оторизиран сервиз.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This