Изберете страница

Фирмуерът на Apple Watch вече може да бъде възстановен от iPhone с iOS 15.4

Както знаете, Apple Watch няма портове за данни, достъпни за обикновения потребител, което означава, че само Apple може да поправи часовника, ако нещо се случи с неговия фирмуер. За щастие обаче, това вече не е така, тъй като с новите iOS 15.4 и watchOS 8.5 идва и нов инструмент, който позволява на потребителите безжично да възстановят фирмуера на часовника си, използвайки само своя телефон.

Малко след като пусна официалните версии на операционните системи, Apple актуализира статията за поддръжка с информацията какво трябва да се направи в подобен случай. Интересното е, че докато старата версия на статията инструктира потребителите да се свържат с Apple Support, новата вече разкрива, че те могат и сами да се справят с проблема.

Ако по някаква причина вашият Apple Watch спре да работи (примерно, ако стане фал по време на актуализация), на телефона си ще видите предупреждение с молба да възстановите Apple Watch. На самият часовник пък ще се покаже анимация с молба да го доближите до iPhone и да следвате стъпките за възстановяване.

Това обаче е възможно само, ако двете усторйства вече са с най-новите версии на софтуера – iOS 15.4 и watchOS 8.5, а WiFi и Bluetooth са включени на iPhone. Часовникът трябва да се постави на зарядното по време на процеса и потребителят трябва да натисне страничния бутон два пъти, за да стартира процеса на възстановяване.

Компанията признава, че дори новият инструмент може да не успее да възстанови вашия часовник и може да се покаже червена удивителна, което означава, че все пак ще трябва да го занесете в оторизиран сервиз.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This