Изберете Страница

Фирмуерът на Apple Watch вече може да бъде възстановен от iPhone с iOS 15.4

Както знаете, Apple Watch няма портове за данни, достъпни за обикновения потребител, което означава, че само Apple може да поправи часовника, ако нещо се случи с неговия фирмуер. За щастие обаче, това вече не е така, тъй като с новите iOS 15.4 и watchOS 8.5 идва и нов инструмент, който позволява на потребителите безжично да възстановят фирмуера на часовника си, използвайки само своя телефон.

Малко след като пусна официалните версии на операционните системи, Apple актуализира статията за поддръжка с информацията какво трябва да се направи в подобен случай. Интересното е, че докато старата версия на статията инструктира потребителите да се свържат с Apple Support, новата вече разкрива, че те могат и сами да се справят с проблема.

Ако по някаква причина вашият Apple Watch спре да работи (примерно, ако стане фал по време на актуализация), на телефона си ще видите предупреждение с молба да възстановите Apple Watch. На самият часовник пък ще се покаже анимация с молба да го доближите до iPhone и да следвате стъпките за възстановяване.

Това обаче е възможно само, ако двете усторйства вече са с най-новите версии на софтуера – iOS 15.4 и watchOS 8.5, а WiFi и Bluetooth са включени на iPhone. Часовникът трябва да се постави на зарядното по време на процеса и потребителят трябва да натисне страничния бутон два пъти, за да стартира процеса на възстановяване.

Компанията признава, че дори новият инструмент може да не успее да възстанови вашия часовник и може да се покаже червена удивителна, което означава, че все пак ще трябва да го занесете в оторизиран сервиз.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар