Изберете Страница

Фирмуерът на Apple Watch вече може да бъде възстановен от iPhone с iOS 15.4

Както знаете, Apple Watch няма портове за данни, достъпни за обикновения потребител, което означава, че само Apple може да поправи часовника, ако нещо се случи с неговия фирмуер. За щастие обаче, това вече не е така, тъй като с новите iOS 15.4 и watchOS 8.5 идва и нов инструмент, който позволява на потребителите безжично да възстановят фирмуера на часовника си, използвайки само своя телефон.

Малко след като пусна официалните версии на операционните системи, Apple актуализира статията за поддръжка с информацията какво трябва да се направи в подобен случай. Интересното е, че докато старата версия на статията инструктира потребителите да се свържат с Apple Support, новата вече разкрива, че те могат и сами да се справят с проблема.

Ако по някаква причина вашият Apple Watch спре да работи (примерно, ако стане фал по време на актуализация), на телефона си ще видите предупреждение с молба да възстановите Apple Watch. На самият часовник пък ще се покаже анимация с молба да го доближите до iPhone и да следвате стъпките за възстановяване.

Това обаче е възможно само, ако двете усторйства вече са с най-новите версии на софтуера – iOS 15.4 и watchOS 8.5, а WiFi и Bluetooth са включени на iPhone. Часовникът трябва да се постави на зарядното по време на процеса и потребителят трябва да натисне страничния бутон два пъти, за да стартира процеса на възстановяване.

Компанията признава, че дори новият инструмент може да не успее да възстанови вашия часовник и може да се покаже червена удивителна, което означава, че все пак ще трябва да го занесете в оторизиран сервиз.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This