Изберете Страница

Фил Шилър: iPhone X изглеждаше невъзможен за създаване

В интервю, в което говори за най-новите продукти на Apple, Фил Шилър разказа, че въпреки безупречната работа на Face ID, в един момент от развитието на проекта, iPhone X е изглеждал просто невъзможен за създаване.

Обсъждайки развитието на десетия юбилеен модел iPhone, Шилър добави, че това устройство е най-смелото нещо, което компанията е правила някога. Премахването на хоум бутона и замяната на Touch ID с Face ID е било едно колосално решение, след което екипите са знаели, че връщане назад няма, а предложенията са изглеждали непостижими:

В началото всичко изглеждаше невъзможно не само да се направи, а и да се извлече това, което е нужно. Имаше някои етапи в процеса, в които трябваше да се ангажираме с факта, че екранът ще бъде изцяло от горе до долу, без хоум бутон, което означаваше, че Face ID трябва да работи перефктно и надеждна“.

Освен хардуерната част, Apple трябвало да разработи и новите жестове за мултитаскинга и връщането към началния екран, чието изучаване сега отнема само няколко минути, а Шилър сподели, че повечето потребители сега ги намират за интуитивни и естествени.

Разказвайки за стила на менажиране на Тим Кук, той направи и сравнение със Стив Джобс, който беше известен с това, че изолираше екипите и ги караше да се състезават помежду си, докато Кук в момента настоява за повече съвместна работа, крайният лезултат от която са продукти като AirPods и Apple Pencil:

Едно от великите неща, които Тим направи е да разпознае силата на съвместната работа в Apple. Той ни насърчаваше всички да се възползваме от това и да си представяме продуктите, дори и те да изглеждат невъзможни, а не само да работим заедно. Всичко това се превърна в една от най-силните ни страни, а клиентите получиха невероятни продукти“.

В интервюто стана въпрос и за iPsd Pro и iMac Pro, като Шилър сподели, че Apple не разглежда iPad Pro като истински заместник на компютъра, каквато теза се налага напоследък от медиите, но от друга страна той може да бъде добър вариант за много от потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This