Изберете страница

Фил Шилър: iPhone X изглеждаше невъзможен за създаване

В интервю, в което говори за най-новите продукти на Apple, Фил Шилър разказа, че въпреки безупречната работа на Face ID, в един момент от развитието на проекта, iPhone X е изглеждал просто невъзможен за създаване.

Обсъждайки развитието на десетия юбилеен модел iPhone, Шилър добави, че това устройство е най-смелото нещо, което компанията е правила някога. Премахването на хоум бутона и замяната на Touch ID с Face ID е било едно колосално решение, след което екипите са знаели, че връщане назад няма, а предложенията са изглеждали непостижими:

В началото всичко изглеждаше невъзможно не само да се направи, а и да се извлече това, което е нужно. Имаше някои етапи в процеса, в които трябваше да се ангажираме с факта, че екранът ще бъде изцяло от горе до долу, без хоум бутон, което означаваше, че Face ID трябва да работи перефктно и надеждна“.

Освен хардуерната част, Apple трябвало да разработи и новите жестове за мултитаскинга и връщането към началния екран, чието изучаване сега отнема само няколко минути, а Шилър сподели, че повечето потребители сега ги намират за интуитивни и естествени.

Разказвайки за стила на менажиране на Тим Кук, той направи и сравнение със Стив Джобс, който беше известен с това, че изолираше екипите и ги караше да се състезават помежду си, докато Кук в момента настоява за повече съвместна работа, крайният лезултат от която са продукти като AirPods и Apple Pencil:

Едно от великите неща, които Тим направи е да разпознае силата на съвместната работа в Apple. Той ни насърчаваше всички да се възползваме от това и да си представяме продуктите, дори и те да изглеждат невъзможни, а не само да работим заедно. Всичко това се превърна в една от най-силните ни страни, а клиентите получиха невероятни продукти“.

В интервюто стана въпрос и за iPsd Pro и iMac Pro, като Шилър сподели, че Apple не разглежда iPad Pro като истински заместник на компютъра, каквато теза се налага напоследък от медиите, но от друга страна той може да бъде добър вариант за много от потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This