Изберете Страница

Фил Шилър: iPhone X изглеждаше невъзможен за създаване

В интервю, в което говори за най-новите продукти на Apple, Фил Шилър разказа, че въпреки безупречната работа на Face ID, в един момент от развитието на проекта, iPhone X е изглеждал просто невъзможен за създаване.

Обсъждайки развитието на десетия юбилеен модел iPhone, Шилър добави, че това устройство е най-смелото нещо, което компанията е правила някога. Премахването на хоум бутона и замяната на Touch ID с Face ID е било едно колосално решение, след което екипите са знаели, че връщане назад няма, а предложенията са изглеждали непостижими:

В началото всичко изглеждаше невъзможно не само да се направи, а и да се извлече това, което е нужно. Имаше някои етапи в процеса, в които трябваше да се ангажираме с факта, че екранът ще бъде изцяло от горе до долу, без хоум бутон, което означаваше, че Face ID трябва да работи перефктно и надеждна“.

Освен хардуерната част, Apple трябвало да разработи и новите жестове за мултитаскинга и връщането към началния екран, чието изучаване сега отнема само няколко минути, а Шилър сподели, че повечето потребители сега ги намират за интуитивни и естествени.

Разказвайки за стила на менажиране на Тим Кук, той направи и сравнение със Стив Джобс, който беше известен с това, че изолираше екипите и ги караше да се състезават помежду си, докато Кук в момента настоява за повече съвместна работа, крайният лезултат от която са продукти като AirPods и Apple Pencil:

Едно от великите неща, които Тим направи е да разпознае силата на съвместната работа в Apple. Той ни насърчаваше всички да се възползваме от това и да си представяме продуктите, дори и те да изглеждат невъзможни, а не само да работим заедно. Всичко това се превърна в една от най-силните ни страни, а клиентите получиха невероятни продукти“.

В интервюто стана въпрос и за iPsd Pro и iMac Pro, като Шилър сподели, че Apple не разглежда iPad Pro като истински заместник на компютъра, каквато теза се налага напоследък от медиите, но от друга страна той може да бъде добър вариант за много от потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар