Изберете Страница

Фил Шилър: iPhone X изглеждаше невъзможен за създаване

В интервю, в което говори за най-новите продукти на Apple, Фил Шилър разказа, че въпреки безупречната работа на Face ID, в един момент от развитието на проекта, iPhone X е изглеждал просто невъзможен за създаване.

Обсъждайки развитието на десетия юбилеен модел iPhone, Шилър добави, че това устройство е най-смелото нещо, което компанията е правила някога. Премахването на хоум бутона и замяната на Touch ID с Face ID е било едно колосално решение, след което екипите са знаели, че връщане назад няма, а предложенията са изглеждали непостижими:

В началото всичко изглеждаше невъзможно не само да се направи, а и да се извлече това, което е нужно. Имаше някои етапи в процеса, в които трябваше да се ангажираме с факта, че екранът ще бъде изцяло от горе до долу, без хоум бутон, което означаваше, че Face ID трябва да работи перефктно и надеждна“.

Освен хардуерната част, Apple трябвало да разработи и новите жестове за мултитаскинга и връщането към началния екран, чието изучаване сега отнема само няколко минути, а Шилър сподели, че повечето потребители сега ги намират за интуитивни и естествени.

Разказвайки за стила на менажиране на Тим Кук, той направи и сравнение със Стив Джобс, който беше известен с това, че изолираше екипите и ги караше да се състезават помежду си, докато Кук в момента настоява за повече съвместна работа, крайният лезултат от която са продукти като AirPods и Apple Pencil:

Едно от великите неща, които Тим направи е да разпознае силата на съвместната работа в Apple. Той ни насърчаваше всички да се възползваме от това и да си представяме продуктите, дори и те да изглеждат невъзможни, а не само да работим заедно. Всичко това се превърна в една от най-силните ни страни, а клиентите получиха невероятни продукти“.

В интервюто стана въпрос и за iPsd Pro и iMac Pro, като Шилър сподели, че Apple не разглежда iPad Pro като истински заместник на компютъра, каквато теза се налага напоследък от медиите, но от друга страна той може да бъде добър вариант за много от потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This