Изберете страница

Фил Шилър приписа бъговете в iOS на „лоша седмица“ в последното си интервю

Наскоро шефът на маркетинга на Apple, Фил Шилър разговаря с The Telegraph за най-новите продукти на компанията и „лошата седмица“, предизвикала множеството бъгове в iOS.

За нас беше силна година“ сподели Шилър. „Това е нещо, което планирахме от много време, като искахме да имаме възможността да създадем телефон от ново поколение, както правим всяка година“

От друга страна обаче, той посочи, че iPhone X е начинът, Apple да промени темпото си от предните години по един по-агресивен начин:

В същото време искахме да създадем нещо по-агресивно, което да покаже на къде отива iPhone и това е iPhone X. Това е нещо, което не сме предлагали по-рано, но е наистина добро“.

Като цяло в момента Apple продава пет различни линии iPhone, но Шилър изглежда не е съгласен с предложенията, че продуктовата линия на компанията е претъпкана. Той обясни, че iPhone SE, който е на почти две години на този етап, все още съществува, защото „отговаря на нуждите на някои потребители“, а що се отнася до слуховете за неговото опресняване, „няма как да прави изявления за бъдещето“.

За забавянето на HomePod, Шилър каза, че това е начинът, по който Apple се отличава от конкурентите си – много компании са готови да пуснат продукт, само за да постигнат целевата си дата, но това не е стратегията на Apple:

Не всеки в нашата индустрия следва този модел. Ние сме в началото на този пазар на интелигентни говорители, които искаме в нашите домове. Някои компании предлагат продуктите си, дори и ако смятат, че те няма да са успешни в началото, но ние се интересуваме от качеството на нещата и няма да ги пуснем, ако знаем, че не са готови“.

Може би най-интересното в интервюто е това, че Шилър, попитан за това, как Apple е стигнала до толкова много програмни бъгове и грешки през 2017 година, включително и уязвимостта „root” в macOS, греката „i” в iOS, пробива в сигурността на HomeKit и др., обвини за проблемите „лошата седмица“, отбелязвайки, че компанията ще провери системите си и ще ги оправи:

Просто имахме лоша седмица. Няколко неща се случиха, това е всичко. Екипът ще извърши пълен одит на системите и ще разгледа внимателно процеса, като ще направи всичко възможно да предотврати подобни случки в бъдеще“.

Другите теми, засегнати в интервюто бяха за добавената реалност, новия App Store в iOS11 и прочие интересни промени от изминалата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This