Изберете страница

Фил Шилър приписа бъговете в iOS на „лоша седмица“ в последното си интервю

Наскоро шефът на маркетинга на Apple, Фил Шилър разговаря с The Telegraph за най-новите продукти на компанията и „лошата седмица“, предизвикала множеството бъгове в iOS.

За нас беше силна година“ сподели Шилър. „Това е нещо, което планирахме от много време, като искахме да имаме възможността да създадем телефон от ново поколение, както правим всяка година“

От друга страна обаче, той посочи, че iPhone X е начинът, Apple да промени темпото си от предните години по един по-агресивен начин:

В същото време искахме да създадем нещо по-агресивно, което да покаже на къде отива iPhone и това е iPhone X. Това е нещо, което не сме предлагали по-рано, но е наистина добро“.

Като цяло в момента Apple продава пет различни линии iPhone, но Шилър изглежда не е съгласен с предложенията, че продуктовата линия на компанията е претъпкана. Той обясни, че iPhone SE, който е на почти две години на този етап, все още съществува, защото „отговаря на нуждите на някои потребители“, а що се отнася до слуховете за неговото опресняване, „няма как да прави изявления за бъдещето“.

За забавянето на HomePod, Шилър каза, че това е начинът, по който Apple се отличава от конкурентите си – много компании са готови да пуснат продукт, само за да постигнат целевата си дата, но това не е стратегията на Apple:

Не всеки в нашата индустрия следва този модел. Ние сме в началото на този пазар на интелигентни говорители, които искаме в нашите домове. Някои компании предлагат продуктите си, дори и ако смятат, че те няма да са успешни в началото, но ние се интересуваме от качеството на нещата и няма да ги пуснем, ако знаем, че не са готови“.

Може би най-интересното в интервюто е това, че Шилър, попитан за това, как Apple е стигнала до толкова много програмни бъгове и грешки през 2017 година, включително и уязвимостта „root” в macOS, греката „i” в iOS, пробива в сигурността на HomeKit и др., обвини за проблемите „лошата седмица“, отбелязвайки, че компанията ще провери системите си и ще ги оправи:

Просто имахме лоша седмица. Няколко неща се случиха, това е всичко. Екипът ще извърши пълен одит на системите и ще разгледа внимателно процеса, като ще направи всичко възможно да предотврати подобни случки в бъдеще“.

Другите теми, засегнати в интервюто бяха за добавената реалност, новия App Store в iOS11 и прочие интересни промени от изминалата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This