Изберете Страница

Филмът на Стивън Содърбърг, сниман изцяло с iPhone, дебютира на фестивала в Берлин

Психологическият трилър „Unsane” на Стивън Содърбърг, който е заснет изцяло с iPhone, дебютира на Бирлинския филмов фестивал в сряда.

В интервю за пресата, холивудският режисьор каза, че се радва да заснеме филма с iPhone и ще му е трудно да се завърне към конвенционалното кино.

Unsane разказва историята на Сойер Валентини (Клеър Фой), която се премества в нов град, за да избяга от Дейвид (Джошуа Леонард), само за да се окаже, че е настанена в психиатричната клиника, в която той работи. Попаднала в този капан, тя е измъчвана от Дейвид, който й дава хапчета и я затваря в килия, където й се обяснява в любов.

Според Reuters, единственият проблем, който Содърбърг е имал при саздаването на филма е чувствителността на телефона на вибрации. Сред положителните му качества е възможността да се гледа веднага заснетоно, което съкращава времето между идеята и изпълнението и означава, че мога да се изпробват повече нови неща, твърди самият режисьор, като посочва още, че би искал да разполага с тази техника, когато е бил на 15 години.

Официалната премиера на Unsane в кината е насрочена за 23 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This