Психологическият трилър „Unsane” на Стивън Содърбърг, който е заснет изцяло с iPhone, дебютира на Бирлинския филмов фестивал в сряда.

В интервю за пресата, холивудският режисьор каза, че се радва да заснеме филма с iPhone и ще му е трудно да се завърне към конвенционалното кино.

Unsane разказва историята на Сойер Валентини (Клеър Фой), която се премества в нов град, за да избяга от Дейвид (Джошуа Леонард), само за да се окаже, че е настанена в психиатричната клиника, в която той работи. Попаднала в този капан, тя е измъчвана от Дейвид, който й дава хапчета и я затваря в килия, където й се обяснява в любов.

Според Reuters, единственият проблем, който Содърбърг е имал при саздаването на филма е чувствителността на телефона на вибрации. Сред положителните му качества е възможността да се гледа веднага заснетоно, което съкращава времето между идеята и изпълнението и означава, че мога да се изпробват повече нови неща, твърди самият режисьор, като посочва още, че би искал да разполага с тази техника, когато е бил на 15 години.

Официалната премиера на Unsane в кината е насрочена за 23 март.