Изберете Страница

Филмът на Стивън Содърбърг, сниман изцяло с iPhone, дебютира на фестивала в Берлин

Психологическият трилър „Unsane” на Стивън Содърбърг, който е заснет изцяло с iPhone, дебютира на Бирлинския филмов фестивал в сряда.

В интервю за пресата, холивудският режисьор каза, че се радва да заснеме филма с iPhone и ще му е трудно да се завърне към конвенционалното кино.

Unsane разказва историята на Сойер Валентини (Клеър Фой), която се премества в нов град, за да избяга от Дейвид (Джошуа Леонард), само за да се окаже, че е настанена в психиатричната клиника, в която той работи. Попаднала в този капан, тя е измъчвана от Дейвид, който й дава хапчета и я затваря в килия, където й се обяснява в любов.

Според Reuters, единственият проблем, който Содърбърг е имал при саздаването на филма е чувствителността на телефона на вибрации. Сред положителните му качества е възможността да се гледа веднага заснетоно, което съкращава времето между идеята и изпълнението и означава, че мога да се изпробват повече нови неща, твърди самият режисьор, като посочва още, че би искал да разполага с тази техника, когато е бил на 15 години.

Официалната премиера на Unsane в кината е насрочена за 23 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This