Изберете Страница

Фиксът за Spectre може драстично да намали производителността на вашия iPhone

Ако iPhone беше покемон, то използването на Spectre Fix срещу него, щеше да се окаже изключително ефективно. Така можем да обобщим ефекта от последния ъпдейт на iOS, който съдържа фикс за уязвимостта Spectre и е наистина важен от гледна точка на сигурността, но от друга страна тестовете разкриват, че той има драстично влияние върху производителността на някои устройства, чиито резултати падат с до 56% в част от същите тестове.

Последните доклади разбира се предупреждават за подобна възможност, но изявлението на Apple относно бъговете гласи, че компанията не е намерила „измеримо намаляване на производителността на macOS и iOS” след корекциите.

Оказва се обаче, че не всички потребители имат този късмет. Мелвин Мъгал, основател на WeCure и създател на блога Melv1n, прави тестове за ефективност на своя iPhone 6 преди и непосредствено след актуализацията iOS 11.2.2, като в двата случая хардуерът е идентичен, т.е. няма смяна на батерията и не се изпълняват никакви приложения.

Мъгал установява, че едноядрените и многоядрените резултати спадат драстично след инсталирането на iOS 11.2.2, като преди това телефонът му отбелязва съответно 1561/2665 точки, а след това – 924/1616. Така за определени тестове, като тези, които използват HTML5 и SQLite, резултатите спадат с 56%.

Въпреки, че това е необходимо зло, не е ясно как точно влияе iOS 11.2.2 върху производителността на други устройства, тъй като тестовете са проведени единствено и само с iPhone 6, така че няма как да обобщим отражението на ъпдейта върху цялата продуктова гама на компанията. Може би има и други фактори, които дават отражение, и които ще бъдат изяснени в бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This