Изберете страница

Фиксът за Spectre може драстично да намали производителността на вашия iPhone

Ако iPhone беше покемон, то използването на Spectre Fix срещу него, щеше да се окаже изключително ефективно. Така можем да обобщим ефекта от последния ъпдейт на iOS, който съдържа фикс за уязвимостта Spectre и е наистина важен от гледна точка на сигурността, но от друга страна тестовете разкриват, че той има драстично влияние върху производителността на някои устройства, чиито резултати падат с до 56% в част от същите тестове.

Последните доклади разбира се предупреждават за подобна възможност, но изявлението на Apple относно бъговете гласи, че компанията не е намерила „измеримо намаляване на производителността на macOS и iOS” след корекциите.

Оказва се обаче, че не всички потребители имат този късмет. Мелвин Мъгал, основател на WeCure и създател на блога Melv1n, прави тестове за ефективност на своя iPhone 6 преди и непосредствено след актуализацията iOS 11.2.2, като в двата случая хардуерът е идентичен, т.е. няма смяна на батерията и не се изпълняват никакви приложения.

Мъгал установява, че едноядрените и многоядрените резултати спадат драстично след инсталирането на iOS 11.2.2, като преди това телефонът му отбелязва съответно 1561/2665 точки, а след това – 924/1616. Така за определени тестове, като тези, които използват HTML5 и SQLite, резултатите спадат с 56%.

Въпреки, че това е необходимо зло, не е ясно как точно влияе iOS 11.2.2 върху производителността на други устройства, тъй като тестовете са проведени единствено и само с iPhone 6, така че няма как да обобщим отражението на ъпдейта върху цялата продуктова гама на компанията. Може би има и други фактори, които дават отражение, и които ще бъдат изяснени в бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This