Изберете страница

Феновете на Apple отново ще изберат iPhone

Лоялността на феновете е едно от най-важните неща за всяка марка и именно тук Apple все още има огромно предимство пред своите конкуренти. Ново проучване на AlphaWise, поръчано от инвестиционната банка Morgan Stanley сочи, че 92% от собствениците на iPhone, които планират смяна на устройството в следващите 12 месеца, отново ще изберат iPhone.

Само за сравнение, лоялността към Samsung е 77%, към LG – 59%, към Motorola – 56%, а към Nokia – 42%, докато феновете на iPhone отбелязват ръст от 86% миналата година до 92% сега.

Тези данни не са случайни, проучването е проведено в САЩ, сред 1000 собственици на смартфони на възраст над 18 години, а резултатът е най-високият до сега, след рекорда от 2015 година, когато премиерата на iPhone 6s донесе на компанията 93% лоялни на марката клиенти. Въпреки спада в търсенето на годишна база, феновете с нетърпение очакват премиерата на десетия юбилеен модел iPhone, на който се възлагат огромни надежди за нов дизайн и функции, независимо от спекулациите за неговото евентуално закъснение и висока цена.

Според слуховете се очаква тази година Apple да представи три модела iPhone, като наред с обичайните ъпгрейди ще видим и новия iPhone 8, който ще притежава OLED дистплей с интегриран сензор за пръстови отпечатъци, виртуален хоум бутон, възможност за безжично зареждане двойна камера, технология за разпознаване на лица, а може би и опция за използване на добавена реалност. Компанията се надява, че това ще съживи продажбите и, ако съдим по резултатите от проучването, това е напълно възможно с 92% лоялни клиенти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This