Изберете Страница

Феновете на Apple отново ще изберат iPhone

Лоялността на феновете е едно от най-важните неща за всяка марка и именно тук Apple все още има огромно предимство пред своите конкуренти. Ново проучване на AlphaWise, поръчано от инвестиционната банка Morgan Stanley сочи, че 92% от собствениците на iPhone, които планират смяна на устройството в следващите 12 месеца, отново ще изберат iPhone.

Само за сравнение, лоялността към Samsung е 77%, към LG – 59%, към Motorola – 56%, а към Nokia – 42%, докато феновете на iPhone отбелязват ръст от 86% миналата година до 92% сега.

Тези данни не са случайни, проучването е проведено в САЩ, сред 1000 собственици на смартфони на възраст над 18 години, а резултатът е най-високият до сега, след рекорда от 2015 година, когато премиерата на iPhone 6s донесе на компанията 93% лоялни на марката клиенти. Въпреки спада в търсенето на годишна база, феновете с нетърпение очакват премиерата на десетия юбилеен модел iPhone, на който се възлагат огромни надежди за нов дизайн и функции, независимо от спекулациите за неговото евентуално закъснение и висока цена.

Според слуховете се очаква тази година Apple да представи три модела iPhone, като наред с обичайните ъпгрейди ще видим и новия iPhone 8, който ще притежава OLED дистплей с интегриран сензор за пръстови отпечатъци, виртуален хоум бутон, възможност за безжично зареждане двойна камера, технология за разпознаване на лица, а може би и опция за използване на добавена реалност. Компанията се надява, че това ще съживи продажбите и, ако съдим по резултатите от проучването, това е напълно възможно с 92% лоялни клиенти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This