Лоялността на феновете е едно от най-важните неща за всяка марка и именно тук Apple все още има огромно предимство пред своите конкуренти. Ново проучване на AlphaWise, поръчано от инвестиционната банка Morgan Stanley сочи, че 92% от собствениците на iPhone, които планират смяна на устройството в следващите 12 месеца, отново ще изберат iPhone.

Само за сравнение, лоялността към Samsung е 77%, към LG – 59%, към Motorola – 56%, а към Nokia – 42%, докато феновете на iPhone отбелязват ръст от 86% миналата година до 92% сега.

Тези данни не са случайни, проучването е проведено в САЩ, сред 1000 собственици на смартфони на възраст над 18 години, а резултатът е най-високият до сега, след рекорда от 2015 година, когато премиерата на iPhone 6s донесе на компанията 93% лоялни на марката клиенти. Въпреки спада в търсенето на годишна база, феновете с нетърпение очакват премиерата на десетия юбилеен модел iPhone, на който се възлагат огромни надежди за нов дизайн и функции, независимо от спекулациите за неговото евентуално закъснение и висока цена.

Според слуховете се очаква тази година Apple да представи три модела iPhone, като наред с обичайните ъпгрейди ще видим и новия iPhone 8, който ще притежава OLED дистплей с интегриран сензор за пръстови отпечатъци, виртуален хоум бутон, възможност за безжично зареждане двойна камера, технология за разпознаване на лица, а може би и опция за използване на добавена реалност. Компанията се надява, че това ще съживи продажбите и, ако съдим по резултатите от проучването, това е напълно възможно с 92% лоялни клиенти.