Изберете страница

Феновете на Apple отново ще изберат iPhone

Лоялността на феновете е едно от най-важните неща за всяка марка и именно тук Apple все още има огромно предимство пред своите конкуренти. Ново проучване на AlphaWise, поръчано от инвестиционната банка Morgan Stanley сочи, че 92% от собствениците на iPhone, които планират смяна на устройството в следващите 12 месеца, отново ще изберат iPhone.

Само за сравнение, лоялността към Samsung е 77%, към LG – 59%, към Motorola – 56%, а към Nokia – 42%, докато феновете на iPhone отбелязват ръст от 86% миналата година до 92% сега.

Тези данни не са случайни, проучването е проведено в САЩ, сред 1000 собственици на смартфони на възраст над 18 години, а резултатът е най-високият до сега, след рекорда от 2015 година, когато премиерата на iPhone 6s донесе на компанията 93% лоялни на марката клиенти. Въпреки спада в търсенето на годишна база, феновете с нетърпение очакват премиерата на десетия юбилеен модел iPhone, на който се възлагат огромни надежди за нов дизайн и функции, независимо от спекулациите за неговото евентуално закъснение и висока цена.

Според слуховете се очаква тази година Apple да представи три модела iPhone, като наред с обичайните ъпгрейди ще видим и новия iPhone 8, който ще притежава OLED дистплей с интегриран сензор за пръстови отпечатъци, виртуален хоум бутон, възможност за безжично зареждане двойна камера, технология за разпознаване на лица, а може би и опция за използване на добавена реалност. Компанията се надява, че това ще съживи продажбите и, ако съдим по резултатите от проучването, това е напълно възможно с 92% лоялни клиенти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This