Изберете Страница

Увеличената консумация на батерията може би се дължи на iOS 10.1.1

След последната актуализация на iOS, собствениците на iPhone се натъкнаха на една неприятна изненада – преждевременно изключване на телефоните и неточно отчитане на процентите оставаща батерия.

Докато Apple пусна програма за безплатна смяна на батерията за част от iPhone 6s, произведени през септември – октомври миналата година, оплакванията от завишена консумация на батерията при различни модели устройства, се увеличават лавинообразно. Появиха се и множество разкази за това, как след изключване от мрежата, уж заредената батерията на iPhone светкавично се срива и устройството се изключва, но при повторното му включване на зарядно, датчикът показва 30%. Дискусията по този проблем в страницата на компанията вече надвишава 16 страници, а засегнатите модели са iPhone 5, iPhone 6 и iPhone 6s.

Компанията все още не е дала официално изявление по въпроса или някакъв конкретен срок, в който ще се справи с проблема, но потребители съобщават, че Apple Support е наясно с него и се работи за установяване на причините и отстраняване на неприятния бъг.

От друга страна, множество потребители съобщават, че смяната на батерия за момента е решила въпроса за тях, но дали iOS 10.1.1 е допринесла за по-бързото й износване, няма как да знаем. За съжаление, тези от тях, които са изпробвали бета версиите на iOS 10.2, потвърждават, че проблемът със самоизключването при произволни проценти на батерията, продължава да присъства и след ъпдейта. Дали софтуерът просто не отчита правилно нивото на заряда, или проблемът се крие другаде, няма как да знаем.

Можем само да се надяваме, че Apple ще предприеме бързи мерки за отстраняването му и няма да пусне финалната версия на iOS 10.2, преди това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This