Изберете страница

Увеличената консумация на батерията може би се дължи на iOS 10.1.1

След последната актуализация на iOS, собствениците на iPhone се натъкнаха на една неприятна изненада – преждевременно изключване на телефоните и неточно отчитане на процентите оставаща батерия.

Докато Apple пусна програма за безплатна смяна на батерията за част от iPhone 6s, произведени през септември – октомври миналата година, оплакванията от завишена консумация на батерията при различни модели устройства, се увеличават лавинообразно. Появиха се и множество разкази за това, как след изключване от мрежата, уж заредената батерията на iPhone светкавично се срива и устройството се изключва, но при повторното му включване на зарядно, датчикът показва 30%. Дискусията по този проблем в страницата на компанията вече надвишава 16 страници, а засегнатите модели са iPhone 5, iPhone 6 и iPhone 6s.

Компанията все още не е дала официално изявление по въпроса или някакъв конкретен срок, в който ще се справи с проблема, но потребители съобщават, че Apple Support е наясно с него и се работи за установяване на причините и отстраняване на неприятния бъг.

От друга страна, множество потребители съобщават, че смяната на батерия за момента е решила въпроса за тях, но дали iOS 10.1.1 е допринесла за по-бързото й износване, няма как да знаем. За съжаление, тези от тях, които са изпробвали бета версиите на iOS 10.2, потвърждават, че проблемът със самоизключването при произволни проценти на батерията, продължава да присъства и след ъпдейта. Дали софтуерът просто не отчита правилно нивото на заряда, или проблемът се крие другаде, няма как да знаем.

Можем само да се надяваме, че Apple ще предприеме бързи мерки за отстраняването му и няма да пусне финалната версия на iOS 10.2, преди това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This