Изберете страница

Увеличената консумация на батерията може би се дължи на iOS 10.1.1

След последната актуализация на iOS, собствениците на iPhone се натъкнаха на една неприятна изненада – преждевременно изключване на телефоните и неточно отчитане на процентите оставаща батерия.

Докато Apple пусна програма за безплатна смяна на батерията за част от iPhone 6s, произведени през септември – октомври миналата година, оплакванията от завишена консумация на батерията при различни модели устройства, се увеличават лавинообразно. Появиха се и множество разкази за това, как след изключване от мрежата, уж заредената батерията на iPhone светкавично се срива и устройството се изключва, но при повторното му включване на зарядно, датчикът показва 30%. Дискусията по този проблем в страницата на компанията вече надвишава 16 страници, а засегнатите модели са iPhone 5, iPhone 6 и iPhone 6s.

Компанията все още не е дала официално изявление по въпроса или някакъв конкретен срок, в който ще се справи с проблема, но потребители съобщават, че Apple Support е наясно с него и се работи за установяване на причините и отстраняване на неприятния бъг.

От друга страна, множество потребители съобщават, че смяната на батерия за момента е решила въпроса за тях, но дали iOS 10.1.1 е допринесла за по-бързото й износване, няма как да знаем. За съжаление, тези от тях, които са изпробвали бета версиите на iOS 10.2, потвърждават, че проблемът със самоизключването при произволни проценти на батерията, продължава да присъства и след ъпдейта. Дали софтуерът просто не отчита правилно нивото на заряда, или проблемът се крие другаде, няма как да знаем.

Можем само да се надяваме, че Apple ще предприеме бързи мерки за отстраняването му и няма да пусне финалната версия на iOS 10.2, преди това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This