Изберете Страница

Увеличената консумация на батерията може би се дължи на iOS 10.1.1

След последната актуализация на iOS, собствениците на iPhone се натъкнаха на една неприятна изненада – преждевременно изключване на телефоните и неточно отчитане на процентите оставаща батерия.

Докато Apple пусна програма за безплатна смяна на батерията за част от iPhone 6s, произведени през септември – октомври миналата година, оплакванията от завишена консумация на батерията при различни модели устройства, се увеличават лавинообразно. Появиха се и множество разкази за това, как след изключване от мрежата, уж заредената батерията на iPhone светкавично се срива и устройството се изключва, но при повторното му включване на зарядно, датчикът показва 30%. Дискусията по този проблем в страницата на компанията вече надвишава 16 страници, а засегнатите модели са iPhone 5, iPhone 6 и iPhone 6s.

Компанията все още не е дала официално изявление по въпроса или някакъв конкретен срок, в който ще се справи с проблема, но потребители съобщават, че Apple Support е наясно с него и се работи за установяване на причините и отстраняване на неприятния бъг.

От друга страна, множество потребители съобщават, че смяната на батерия за момента е решила въпроса за тях, но дали iOS 10.1.1 е допринесла за по-бързото й износване, няма как да знаем. За съжаление, тези от тях, които са изпробвали бета версиите на iOS 10.2, потвърждават, че проблемът със самоизключването при произволни проценти на батерията, продължава да присъства и след ъпдейта. Дали софтуерът просто не отчита правилно нивото на заряда, или проблемът се крие другаде, няма как да знаем.

Можем само да се надяваме, че Apple ще предприеме бързи мерки за отстраняването му и няма да пусне финалната версия на iOS 10.2, преди това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This