Изберете страница

Три функции на iPhone X, които Apple не спомена

Всички фенове на Apple с нетърпение очакват възможността да вземат в ръце десетия юбилеен модел iPhone, който освен, че идва с изцяло обновен дизайн, носи и някои знакови промени във функционалността.

Най-спорната е може би заместването на традиционния Touch ID с Face ID, подсигурена от TrueDepth камерата в горната част на дисплея, за която Apple твърди, че е много по-бърза и сигурна от идентификацията, чрез пръстови отпечатъци. Високотехнологичната платформа, която е поне две години пред своите конкуренти, разчита на набор 3D и инфрачервени сензори, които могат точно да сакнират и анализират лицето при всякакви обстоятелства. Face ID позволява разширен, сигурен и бърз биометричен достъп за отключване на устройството и идентфикация при покупки с Apple Pay. От друга страна, тя задвижва и забавната нова функция Animoji, която ви позволява за създадете и изпратите анимирани емотикони, които използват вашия глас и мимики, за да предадат съобщението.

Има ли нещо, което компанията не сподели миналия месец, по време на представянето на iPhone X? Отговорът е Да – поне три интересни функции, свързани с Face ID, за които времето може би не достигна:

Notification Screening

За тази полезна опция вече сме ви разказвали – Face ID ще ви помогне да запазите съобщенията си лични, като сканира лицето, което гледа телефона и ги показва само, ако то принадлежи на собственика му.

Automatic Screen Brightness

TrueDepth камерата ще може да разбере дали гледате към устройството и дали четете нещо на него, за да запази екрана му осветен, докато го правите, без да се налага да го докосвате, за да избегнете автоматичното изгасване.

Smart Volume Adjustment

Подобно на горната функция за поддържане на екрана осветен, iPhone X ще регулира и силата на звука на звънене и алармите, когато гледате устройството, така алармата няма да се изключи и ще звъни с пълна сила, когато гледате към телефона.

Със сигурност след като iPhone X излезе по магазините, ще открием още много тайни, които той крие, за да направи живота ни по-лесен, но за сега ще се наложи да изчакаме, надявайки се родните оператори да осигурят достатъчно бройки за премиерата му на 3 ноемри.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This