Всички фенове на Apple с нетърпение очакват възможността да вземат в ръце десетия юбилеен модел iPhone, който освен, че идва с изцяло обновен дизайн, носи и някои знакови промени във функционалността.

Най-спорната е може би заместването на традиционния Touch ID с Face ID, подсигурена от TrueDepth камерата в горната част на дисплея, за която Apple твърди, че е много по-бърза и сигурна от идентификацията, чрез пръстови отпечатъци. Високотехнологичната платформа, която е поне две години пред своите конкуренти, разчита на набор 3D и инфрачервени сензори, които могат точно да сакнират и анализират лицето при всякакви обстоятелства. Face ID позволява разширен, сигурен и бърз биометричен достъп за отключване на устройството и идентфикация при покупки с Apple Pay. От друга страна, тя задвижва и забавната нова функция Animoji, която ви позволява за създадете и изпратите анимирани емотикони, които използват вашия глас и мимики, за да предадат съобщението.

Има ли нещо, което компанията не сподели миналия месец, по време на представянето на iPhone X? Отговорът е Да – поне три интересни функции, свързани с Face ID, за които времето може би не достигна:

Notification Screening

За тази полезна опция вече сме ви разказвали – Face ID ще ви помогне да запазите съобщенията си лични, като сканира лицето, което гледа телефона и ги показва само, ако то принадлежи на собственика му.

Automatic Screen Brightness

TrueDepth камерата ще може да разбере дали гледате към устройството и дали четете нещо на него, за да запази екрана му осветен, докато го правите, без да се налага да го докосвате, за да избегнете автоматичното изгасване.

Smart Volume Adjustment

Подобно на горната функция за поддържане на екрана осветен, iPhone X ще регулира и силата на звука на звънене и алармите, когато гледате устройството, така алармата няма да се изключи и ще звъни с пълна сила, когато гледате към телефона.

Със сигурност след като iPhone X излезе по магазините, ще открием още много тайни, които той крие, за да направи живота ни по-лесен, но за сега ще се наложи да изчакаме, надявайки се родните оператори да осигурят достатъчно бройки за премиерата му на 3 ноемри.