Изберете страница

Три функции на iPhone X, които Apple не спомена

Всички фенове на Apple с нетърпение очакват възможността да вземат в ръце десетия юбилеен модел iPhone, който освен, че идва с изцяло обновен дизайн, носи и някои знакови промени във функционалността.

Най-спорната е може би заместването на традиционния Touch ID с Face ID, подсигурена от TrueDepth камерата в горната част на дисплея, за която Apple твърди, че е много по-бърза и сигурна от идентификацията, чрез пръстови отпечатъци. Високотехнологичната платформа, която е поне две години пред своите конкуренти, разчита на набор 3D и инфрачервени сензори, които могат точно да сакнират и анализират лицето при всякакви обстоятелства. Face ID позволява разширен, сигурен и бърз биометричен достъп за отключване на устройството и идентфикация при покупки с Apple Pay. От друга страна, тя задвижва и забавната нова функция Animoji, която ви позволява за създадете и изпратите анимирани емотикони, които използват вашия глас и мимики, за да предадат съобщението.

Има ли нещо, което компанията не сподели миналия месец, по време на представянето на iPhone X? Отговорът е Да – поне три интересни функции, свързани с Face ID, за които времето може би не достигна:

Notification Screening

За тази полезна опция вече сме ви разказвали – Face ID ще ви помогне да запазите съобщенията си лични, като сканира лицето, което гледа телефона и ги показва само, ако то принадлежи на собственика му.

Automatic Screen Brightness

TrueDepth камерата ще може да разбере дали гледате към устройството и дали четете нещо на него, за да запази екрана му осветен, докато го правите, без да се налага да го докосвате, за да избегнете автоматичното изгасване.

Smart Volume Adjustment

Подобно на горната функция за поддържане на екрана осветен, iPhone X ще регулира и силата на звука на звънене и алармите, когато гледате устройството, така алармата няма да се изключи и ще звъни с пълна сила, когато гледате към телефона.

Със сигурност след като iPhone X излезе по магазините, ще открием още много тайни, които той крие, за да направи живота ни по-лесен, но за сега ще се наложи да изчакаме, надявайки се родните оператори да осигурят достатъчно бройки за премиерата му на 3 ноемри.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This