Изберете страница

Три тайни функции на Face ID

iPhone X е едно от най-интригуващите и дългоочаквани устройства в историята на Apple. Той разполага не само с елегантен OLED дисплей, но и няма емблематичния за смартфоните на компанията хоум бутон, който беше заменен с новата технология Face ID, позволяваща на потребителите да отключват телефона си и да удостоверяват трансакциите в Apple Pay само с поглед.

Докато все още не е ясно как iPhone X ще бъде приет от феновете, Apple ни уверява, че Face ID е невероятно бърза, надеждна и безпроблемна технология. Оказва се обаче, че тя има още няколко тайни функции, които гигантът не спомена на представянето.

Според CNET, Face ID има три интригуващи характеристики, които си заслужава да знаете – първите две касят известията. Вече можете да ги прочетете, само като погледнете своя iPhone X. Сигурно мразите екранът ви да се изключи, докато четете поредното съобщение, това вече няма да се случи, поне докато гледате към него, благодарение на новата технология, която разпознава кога погледът ви е насочен към екрана. И накрая, но не на последно място – силата на звука за алармата, или при входящо повикване намалява автоматично, когато устройството разпознае, че сте до него.

Това не са кой знае какви генерални промени, но от друга страна представляват малки удобства, с които лесно ще свикнем във всекидневието, а какво друго крие в ръкава си Apple, ще стане ясно когато iPhone X излезе на пазара през ноември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This