iPhone X е едно от най-интригуващите и дългоочаквани устройства в историята на Apple. Той разполага не само с елегантен OLED дисплей, но и няма емблематичния за смартфоните на компанията хоум бутон, който беше заменен с новата технология Face ID, позволяваща на потребителите да отключват телефона си и да удостоверяват трансакциите в Apple Pay само с поглед.

Докато все още не е ясно как iPhone X ще бъде приет от феновете, Apple ни уверява, че Face ID е невероятно бърза, надеждна и безпроблемна технология. Оказва се обаче, че тя има още няколко тайни функции, които гигантът не спомена на представянето.

Според CNET, Face ID има три интригуващи характеристики, които си заслужава да знаете – първите две касят известията. Вече можете да ги прочетете, само като погледнете своя iPhone X. Сигурно мразите екранът ви да се изключи, докато четете поредното съобщение, това вече няма да се случи, поне докато гледате към него, благодарение на новата технология, която разпознава кога погледът ви е насочен към екрана. И накрая, но не на последно място – силата на звука за алармата, или при входящо повикване намалява автоматично, когато устройството разпознае, че сте до него.

Това не са кой знае какви генерални промени, но от друга страна представляват малки удобства, с които лесно ще свикнем във всекидневието, а какво друго крие в ръкава си Apple, ще стане ясно когато iPhone X излезе на пазара през ноември.