Изберете Страница

Три тайни функции на Face ID

iPhone X е едно от най-интригуващите и дългоочаквани устройства в историята на Apple. Той разполага не само с елегантен OLED дисплей, но и няма емблематичния за смартфоните на компанията хоум бутон, който беше заменен с новата технология Face ID, позволяваща на потребителите да отключват телефона си и да удостоверяват трансакциите в Apple Pay само с поглед.

Докато все още не е ясно как iPhone X ще бъде приет от феновете, Apple ни уверява, че Face ID е невероятно бърза, надеждна и безпроблемна технология. Оказва се обаче, че тя има още няколко тайни функции, които гигантът не спомена на представянето.

Според CNET, Face ID има три интригуващи характеристики, които си заслужава да знаете – първите две касят известията. Вече можете да ги прочетете, само като погледнете своя iPhone X. Сигурно мразите екранът ви да се изключи, докато четете поредното съобщение, това вече няма да се случи, поне докато гледате към него, благодарение на новата технология, която разпознава кога погледът ви е насочен към екрана. И накрая, но не на последно място – силата на звука за алармата, или при входящо повикване намалява автоматично, когато устройството разпознае, че сте до него.

Това не са кой знае какви генерални промени, но от друга страна представляват малки удобства, с които лесно ще свикнем във всекидневието, а какво друго крие в ръкава си Apple, ще стане ясно когато iPhone X излезе на пазара през ноември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This