Изберете страница

Три тайни функции на Face ID

iPhone X е едно от най-интригуващите и дългоочаквани устройства в историята на Apple. Той разполага не само с елегантен OLED дисплей, но и няма емблематичния за смартфоните на компанията хоум бутон, който беше заменен с новата технология Face ID, позволяваща на потребителите да отключват телефона си и да удостоверяват трансакциите в Apple Pay само с поглед.

Докато все още не е ясно как iPhone X ще бъде приет от феновете, Apple ни уверява, че Face ID е невероятно бърза, надеждна и безпроблемна технология. Оказва се обаче, че тя има още няколко тайни функции, които гигантът не спомена на представянето.

Според CNET, Face ID има три интригуващи характеристики, които си заслужава да знаете – първите две касят известията. Вече можете да ги прочетете, само като погледнете своя iPhone X. Сигурно мразите екранът ви да се изключи, докато четете поредното съобщение, това вече няма да се случи, поне докато гледате към него, благодарение на новата технология, която разпознава кога погледът ви е насочен към екрана. И накрая, но не на последно място – силата на звука за алармата, или при входящо повикване намалява автоматично, когато устройството разпознае, че сте до него.

Това не са кой знае какви генерални промени, но от друга страна представляват малки удобства, с които лесно ще свикнем във всекидневието, а какво друго крие в ръкава си Apple, ще стане ясно когато iPhone X излезе на пазара през ноември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This