Известният анализатор Минг-Чи Куо наскоро сподели в бележките си към инвеститорите информация за множество нови устройства на Apple, планирани за тази година, а сред тях са не само трите очаквани модела iPhone, но и нови iPad, MacBook Pro и дори iPad tocuh.

Куо твърди, че през 2019 година гигантът ще запази стратегията си, като отново ще заложи на 3 модела iPhone с познатите вече размери на екрана и прорез в горната му част. Най-евтиният от тях отново ще бъде с LCD, а не с AMOLED панел, но и трите устройства ще имат усъвършенствана система за сканиране на лица Face ID, по-добра батерия, заден панел с ефект на „заскрежено стъкло“, по-добра навигация в затворени пространства и възможност за зареждане на други устройства по безжичен път. Lightning портът също ще се запази засега и Apple няма да го заменя с USB Type-C, както се говореше.

Анализаторът споменава и задаващото се ново поколение слушалки AirPods, които ще могат да се зареждат безжично и дългоочакваната подложка AirPower, които ще се появят през първата половина на годината. Освен всичко това феновете могат да се надяват на нов iPad mini, два нови модела iPad и дори чисто нов iPod touch, който сякаш беше отписан от плановете на компанията до сега.

Що се отнася до лаптопите MacBook Pro, който ще видим, то те ще са с „чисто нов дизайн“, 16 или 16.5 инчови и ще може да се конфигурират с до 32 GB RAM, което е два пъти повече от сегашното. Според Куо през тази година чакваме и чисто нов Mac Pro, който ще позволява лесен ъпгрейд на компонентите, но все пак не трябва да забравяме, че всичко това са само слухове и прогнози, а какви са намеренията на компанията, ще разберем когато тя реши да ни изненада.