Изберете страница

Три нови модела iPhone ще ни изненадат следващата година

Свежи слухове от веригата за доставки на компоненти на Apple твърдят, че компанията подготвя три модели iPhone за следващата есен.

Корейските медии, позовавайки се на „местни производители на части“, споделят, че поръчката за дисплеи на Samsung е ревизирана. Вместо да разчита на своя основен съперник за доставката на OLED панели за трите следващи модела в диапазона от 5.28 до 6.46 инча, Apple е изоставила плановете си за по-малкия от тях, заменяйки го с огромен 6 инчов LCD, чийто екран ще се произвежда от Japan Display.

По този начин прогнозите на анализатора Минг-Чи Куо за преминаване изцяло към OLED технологията няма да се сбъднат и следващата година, а гигантът ще разчита в поне един LCD вариант. JDI разбира се е напълно способна да произвежда висококачествени дисплеи 2:1 с тънки рамки, което значи, че преминаването към този дизайн няма да е проблем. И все пак, ако тези слухове се окажат истина, интересно е как ще се наричат следващите iPhone – 11р 11 Plus и 11 Pro?

Всъщност това не е първия път, когато чуваме, че Apple е изоставила идеята за по-малък OLED модел. Доставчиците коментираха, че пазарните предпочитания са се изместили към големите дисплеи без рамка и компанията явно се настройва към новите тенденции. Първоначално трябваше Samsung да работи по предварителна поръчка за три размера панели – 5.28, 5.85 и 6.46 инча, но явно първият вариант ще отпадне в полза на LCD модел с 6 инчов екран. Ако компанията успее да го постави в достатъчно в компактно тяло, то хоум бутонът няма да присъства и в следващите модели, а преминаването към Face ID ще е пълно, освен ако тя не се справи с предизвикателствата при вграждането на Touch ID под дисплея.

Каквото и решение да е взела Apple, следавщата година се очертава интересна от към редизайн и технически промени, но до тогава има още много време, през което Face ID ще трябва да докаже своята работоспособност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This