Изберете страница

Три нови модела iPhone ще ни изненадат следващата година

Свежи слухове от веригата за доставки на компоненти на Apple твърдят, че компанията подготвя три модели iPhone за следващата есен.

Корейските медии, позовавайки се на „местни производители на части“, споделят, че поръчката за дисплеи на Samsung е ревизирана. Вместо да разчита на своя основен съперник за доставката на OLED панели за трите следващи модела в диапазона от 5.28 до 6.46 инча, Apple е изоставила плановете си за по-малкия от тях, заменяйки го с огромен 6 инчов LCD, чийто екран ще се произвежда от Japan Display.

По този начин прогнозите на анализатора Минг-Чи Куо за преминаване изцяло към OLED технологията няма да се сбъднат и следващата година, а гигантът ще разчита в поне един LCD вариант. JDI разбира се е напълно способна да произвежда висококачествени дисплеи 2:1 с тънки рамки, което значи, че преминаването към този дизайн няма да е проблем. И все пак, ако тези слухове се окажат истина, интересно е как ще се наричат следващите iPhone – 11р 11 Plus и 11 Pro?

Всъщност това не е първия път, когато чуваме, че Apple е изоставила идеята за по-малък OLED модел. Доставчиците коментираха, че пазарните предпочитания са се изместили към големите дисплеи без рамка и компанията явно се настройва към новите тенденции. Първоначално трябваше Samsung да работи по предварителна поръчка за три размера панели – 5.28, 5.85 и 6.46 инча, но явно първият вариант ще отпадне в полза на LCD модел с 6 инчов екран. Ако компанията успее да го постави в достатъчно в компактно тяло, то хоум бутонът няма да присъства и в следващите модели, а преминаването към Face ID ще е пълно, освен ако тя не се справи с предизвикателствата при вграждането на Touch ID под дисплея.

Каквото и решение да е взела Apple, следавщата година се очертава интересна от към редизайн и технически промени, но до тогава има още много време, през което Face ID ще трябва да докаже своята работоспособност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This