Свежи слухове от веригата за доставки на компоненти на Apple твърдят, че компанията подготвя три модели iPhone за следващата есен.

Корейските медии, позовавайки се на „местни производители на части“, споделят, че поръчката за дисплеи на Samsung е ревизирана. Вместо да разчита на своя основен съперник за доставката на OLED панели за трите следващи модела в диапазона от 5.28 до 6.46 инча, Apple е изоставила плановете си за по-малкия от тях, заменяйки го с огромен 6 инчов LCD, чийто екран ще се произвежда от Japan Display.

По този начин прогнозите на анализатора Минг-Чи Куо за преминаване изцяло към OLED технологията няма да се сбъднат и следващата година, а гигантът ще разчита в поне един LCD вариант. JDI разбира се е напълно способна да произвежда висококачествени дисплеи 2:1 с тънки рамки, което значи, че преминаването към този дизайн няма да е проблем. И все пак, ако тези слухове се окажат истина, интересно е как ще се наричат следващите iPhone – 11р 11 Plus и 11 Pro?

Всъщност това не е първия път, когато чуваме, че Apple е изоставила идеята за по-малък OLED модел. Доставчиците коментираха, че пазарните предпочитания са се изместили към големите дисплеи без рамка и компанията явно се настройва към новите тенденции. Първоначално трябваше Samsung да работи по предварителна поръчка за три размера панели – 5.28, 5.85 и 6.46 инча, но явно първият вариант ще отпадне в полза на LCD модел с 6 инчов екран. Ако компанията успее да го постави в достатъчно в компактно тяло, то хоум бутонът няма да присъства и в следващите модели, а преминаването към Face ID ще е пълно, освен ако тя не се справи с предизвикателствата при вграждането на Touch ID под дисплея.

Каквото и решение да е взела Apple, следавщата година се очертава интересна от към редизайн и технически промени, но до тогава има още много време, през което Face ID ще трябва да докаже своята работоспособност.