Изберете Страница

Три нови модела iPhone ще ни изненадат следващата година

Свежи слухове от веригата за доставки на компоненти на Apple твърдят, че компанията подготвя три модели iPhone за следващата есен.

Корейските медии, позовавайки се на „местни производители на части“, споделят, че поръчката за дисплеи на Samsung е ревизирана. Вместо да разчита на своя основен съперник за доставката на OLED панели за трите следващи модела в диапазона от 5.28 до 6.46 инча, Apple е изоставила плановете си за по-малкия от тях, заменяйки го с огромен 6 инчов LCD, чийто екран ще се произвежда от Japan Display.

По този начин прогнозите на анализатора Минг-Чи Куо за преминаване изцяло към OLED технологията няма да се сбъднат и следващата година, а гигантът ще разчита в поне един LCD вариант. JDI разбира се е напълно способна да произвежда висококачествени дисплеи 2:1 с тънки рамки, което значи, че преминаването към този дизайн няма да е проблем. И все пак, ако тези слухове се окажат истина, интересно е как ще се наричат следващите iPhone – 11р 11 Plus и 11 Pro?

Всъщност това не е първия път, когато чуваме, че Apple е изоставила идеята за по-малък OLED модел. Доставчиците коментираха, че пазарните предпочитания са се изместили към големите дисплеи без рамка и компанията явно се настройва към новите тенденции. Първоначално трябваше Samsung да работи по предварителна поръчка за три размера панели – 5.28, 5.85 и 6.46 инча, но явно първият вариант ще отпадне в полза на LCD модел с 6 инчов екран. Ако компанията успее да го постави в достатъчно в компактно тяло, то хоум бутонът няма да присъства и в следващите модели, а преминаването към Face ID ще е пълно, освен ако тя не се справи с предизвикателствата при вграждането на Touch ID под дисплея.

Каквото и решение да е взела Apple, следавщата година се очертава интересна от към редизайн и технически промени, но до тогава има още много време, през което Face ID ще трябва да докаже своята работоспособност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This