Apple затегна мерките за сигурност, що се отнася до дронове, прелитащи над новия й кампус Apple Park. Всъщност Дънкън Синфийлд проследи в своите видеа заснети с дрон, строителството на футуристичната сграда от самото начало, но сега твърди, че охраната на кампуса е в състояние да установи точното му местоположение в рамките на 10 минути.

Клиповете му станаха любими на феновете от самото начало но изграждането на сградата, оприличавана на космически кораб, но Тим Кук предупреди, че компанията няма да позволи безпилотни летателни апарати да кръжат над нея сега, когато тя вече е завършена, защото биха могли да се използват за шпиониране на служителите през стъклените й стени.

В последната си публикация Синфийлд споменава, че е само въпрос на време компанията да издигне гео-ограда, или нещо подобно, което ще затвори напълно достъпа на дроните до пространството над сградата.

„Охраната на Apple Park пристига врамките на 10 или по-малко минути с два бели Prius до местата, от които пускам дрона и ме кара да го приземя и да си тръгна, а инстинктите ми казват, че Apple проследява всички безпилотни полети в района на кампуса с усъвършенствани радиочестотни технологии на компании като DeDrone”.