Изберете страница

Това най-вероятно е последното видео, заснето над Apple Park

Apple затегна мерките за сигурност, що се отнася до дронове, прелитащи над новия й кампус Apple Park. Всъщност Дънкън Синфийлд проследи в своите видеа заснети с дрон, строителството на футуристичната сграда от самото начало, но сега твърди, че охраната на кампуса е в състояние да установи точното му местоположение в рамките на 10 минути.

Клиповете му станаха любими на феновете от самото начало но изграждането на сградата, оприличавана на космически кораб, но Тим Кук предупреди, че компанията няма да позволи безпилотни летателни апарати да кръжат над нея сега, когато тя вече е завършена, защото биха могли да се използват за шпиониране на служителите през стъклените й стени.

В последната си публикация Синфийлд споменава, че е само въпрос на време компанията да издигне гео-ограда, или нещо подобно, което ще затвори напълно достъпа на дроните до пространството над сградата.

„Охраната на Apple Park пристига врамките на 10 или по-малко минути с два бели Prius до местата, от които пускам дрона и ме кара да го приземя и да си тръгна, а инстинктите ми казват, че Apple проследява всички безпилотни полети в района на кампуса с усъвършенствани радиочестотни технологии на компании като DeDrone”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This