Изберете Страница

Това най-вероятно е последното видео, заснето над Apple Park

Apple затегна мерките за сигурност, що се отнася до дронове, прелитащи над новия й кампус Apple Park. Всъщност Дънкън Синфийлд проследи в своите видеа заснети с дрон, строителството на футуристичната сграда от самото начало, но сега твърди, че охраната на кампуса е в състояние да установи точното му местоположение в рамките на 10 минути.

Клиповете му станаха любими на феновете от самото начало но изграждането на сградата, оприличавана на космически кораб, но Тим Кук предупреди, че компанията няма да позволи безпилотни летателни апарати да кръжат над нея сега, когато тя вече е завършена, защото биха могли да се използват за шпиониране на служителите през стъклените й стени.

В последната си публикация Синфийлд споменава, че е само въпрос на време компанията да издигне гео-ограда, или нещо подобно, което ще затвори напълно достъпа на дроните до пространството над сградата.

„Охраната на Apple Park пристига врамките на 10 или по-малко минути с два бели Prius до местата, от които пускам дрона и ме кара да го приземя и да си тръгна, а инстинктите ми казват, че Apple проследява всички безпилотни полети в района на кампуса с усъвършенствани радиочестотни технологии на компании като DeDrone”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This