Очаква се AirPods 3 и второто поколение AirPods Pro да бъдат пуснати през първата половина на следващата година. Сега онлайн се появи и предполагаемо изображениe на новиsя модел, което може би показва, че компанията усилено работи върху тях.

Информацията идва от 52audio, заедно със снимка, за която се твърди, че показва част от AirPods 3. Дизайнът изглежда много подобен на този на AirPods Pro, а снимката ни дава поглед върху горната част на слушалката, както и към част от корпуса на кутийката за зареждане.

Всъщност тази снимка потвърждава неотдавнашен доклад, в който се твърди, че дизайнът на AirPods 3 ще е подобен на този на настоящите AirPods Pro, с по-късо стъбло и сменяеми накрайници за ушите. Освен това слуховете сочат, че Apple работи върху подобряване на живота на батерията, но от друга страна новият модел няма да има функциите на AirPods Pro, като шумоподтискане например.

Що се отнася до второто покление AirPods Pro, гигантът предвижда да ги направи по-компактни, като изцяло елиминира стъблото. Споменатият дизайн е във фаза на тестване и е със заоблена форма, която запълва по-голямата част от ухото на потребителя, подобно на моделите на Samsung, Amazon и Google. Освен това новите Pro безжични слушалки ще имат шумоподтискане, безжични антени и микрофони в по-малък корпус, което обаче се оказва голямо придизвикателство за разработка и може да доведе до по-малко амбициозен дизайн, когато продуктът бъде финализиран. Двата модела ще бъдат захранвани от нов безжичен чип и както вече споменахме, се очаква да дебютират през първата половина на 2021 година.