Изберете страница

Това може би е 6.1 инчовия LCD iPhone

iPhone X бележи повратна точка за Apple, премахвайки дизайнерски елементи, с които потребителите бяха свикнали от години, но той беше копиран от множество Android производители. Това обаче е само външно, защото никой от тях не успя да изгради устройство, толкова впечатляващо, колкото десетия юбилеен модел iPhone. Конкурентите нямаха бюджета, или уменията да премахнат долната рамка, подобно на Apple, тъй като решението на компанията включва използването на гъвкав OLED екран и блестящ инженерен ум, липсващи при бледите копия на iPhone X. Apple използва и неръждаема стомана, вместо алуминий, което дава на iPhone X усещане за превъзходство и го прави различен от всички клонинги.

Миналата есен iPhone X беше звездата на шоуто, която представи новата идентичност на дизайна на компанията, но другите два модела, които тя пусна, изглеждаха почти като предшествениците си. Тази година обаче, Apple ще промени това. Компанията планира да представи три нови iPhone, които ще се отличават с дизайна, представен с iPhone X.
Според източниците на известния анализатор Минг-Чи Куо, триото ще съдържа един 5.8 ичов OLED модел, един 6.5 инчовия също OLED вариант, който наричаме Plus и един 6.1 инчов LCD модел, който ще бъде най-евтината опция. От различните слухове и изтичания, вече знаем, че 5.8 инчовия iPhone ще изглежда точно като iPhone X, както и големият OLED модел, но какво остава за LCD варианта? В един нов рендер, получен от BGR от надежден източник, 6.1 инчовият iPhone е показан в защитен кейс на компанията Ghostek. Този тип рендери се създават от производителите на аксесоари, възоснова на подробни файлове, получени от фабриката, което обясява и защо са толкова точни, а конкретното изображение е потвърдено и от още един допълнителен източник, който е нясно с плановете на Apple:

Какво можем да научим от него?

На първо място 6.1 инчовият iPhone няма да има хоум бутон и Touch ID, точно както се очакваше. TrueDepth камерата на Apple за Face ID може да се види в прореза в горната част на екрана, а рамките изглеждат малко по-широки, от колкото при iPhone X. Това има смисъл, тъй като компанията не може да използва същия дизайн, за да скрие контролера на LCD дисплея. В резултат на това, долната част е малко по-широка.
На гърба веднага се забелязва друга промяна в дизайна – единична камера, за разлика от двойната, която се очаква за OLED вариантите. Изглежда Apple използва нов сензор и оптика, защото тя е малко по-голяма от тази на iPhone 8.
Трите нови модела iPhone ще бъдат представени през септември, а до тогава се надяваме да научим още любопитна информация за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This