Изберете Страница

Това може би е 6.1 инчовия LCD iPhone

iPhone X бележи повратна точка за Apple, премахвайки дизайнерски елементи, с които потребителите бяха свикнали от години, но той беше копиран от множество Android производители. Това обаче е само външно, защото никой от тях не успя да изгради устройство, толкова впечатляващо, колкото десетия юбилеен модел iPhone. Конкурентите нямаха бюджета, или уменията да премахнат долната рамка, подобно на Apple, тъй като решението на компанията включва използването на гъвкав OLED екран и блестящ инженерен ум, липсващи при бледите копия на iPhone X. Apple използва и неръждаема стомана, вместо алуминий, което дава на iPhone X усещане за превъзходство и го прави различен от всички клонинги.

Миналата есен iPhone X беше звездата на шоуто, която представи новата идентичност на дизайна на компанията, но другите два модела, които тя пусна, изглеждаха почти като предшествениците си. Тази година обаче, Apple ще промени това. Компанията планира да представи три нови iPhone, които ще се отличават с дизайна, представен с iPhone X.
Според източниците на известния анализатор Минг-Чи Куо, триото ще съдържа един 5.8 ичов OLED модел, един 6.5 инчовия също OLED вариант, който наричаме Plus и един 6.1 инчов LCD модел, който ще бъде най-евтината опция. От различните слухове и изтичания, вече знаем, че 5.8 инчовия iPhone ще изглежда точно като iPhone X, както и големият OLED модел, но какво остава за LCD варианта? В един нов рендер, получен от BGR от надежден източник, 6.1 инчовият iPhone е показан в защитен кейс на компанията Ghostek. Този тип рендери се създават от производителите на аксесоари, възоснова на подробни файлове, получени от фабриката, което обясява и защо са толкова точни, а конкретното изображение е потвърдено и от още един допълнителен източник, който е нясно с плановете на Apple:

Какво можем да научим от него?

На първо място 6.1 инчовият iPhone няма да има хоум бутон и Touch ID, точно както се очакваше. TrueDepth камерата на Apple за Face ID може да се види в прореза в горната част на екрана, а рамките изглеждат малко по-широки, от колкото при iPhone X. Това има смисъл, тъй като компанията не може да използва същия дизайн, за да скрие контролера на LCD дисплея. В резултат на това, долната част е малко по-широка.
На гърба веднага се забелязва друга промяна в дизайна – единична камера, за разлика от двойната, която се очаква за OLED вариантите. Изглежда Apple използва нов сензор и оптика, защото тя е малко по-голяма от тази на iPhone 8.
Трите нови модела iPhone ще бъдат представени през септември, а до тогава се надяваме да научим още любопитна информация за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар