Само преди два дни Apple обяви програма за безплатна замяна на батерията на някои бройки iPhone 6s, които продължават да се самоизключват произволно, въпреки че имат достатъчно заряд на батерията, но за съжаление проблемът не се наблюдава само при тези модели.

Причината за това може би се крие в използването на евтини имитации на зарядни устройства, твърди Appleinsider.

Не веднъж сме говорили за вредата, която могат да нанесат те върху вашите i-устройства и начина, по който операционната система отчита заряда на батерията. Именно там се крие и основната причината за произволните самоизключвания:

„ В резултат на щетите, нанесени от евтините зарядни устройства, продавани масово в електронните магазини, потребителите виждат погрешно отчетени високи проценти на заряда на батерията и се учудват, когато телефонът се самоизключи, преди тя да е паднала до 0. В действителност, липсата на заряд е причината устройството да изгасне и батерията наистина е източена до край, просто операционнаат система не е отчела това вярно.“ се казва в статията на Appleinsider.

За да избегнете подобни проблеми, просто не купувайте аксесоари със съмнителен произход и ниска цена! А как да ги различите, можете да разберете тук.

Освен всичко това, те носят висок риск от прегряване и запалване! Спестявайки малко пари, вие можете да унищожите своето устройство и сте изложени на опасността от пожар или токов удар!