Изберете страница

Това може би е причината, поради която вашата батерия вече не е така ефективна!

Само преди два дни Apple обяви програма за безплатна замяна на батерията на някои бройки iPhone 6s, които продължават да се самоизключват произволно, въпреки че имат достатъчно заряд на батерията, но за съжаление проблемът не се наблюдава само при тези модели.

Причината за това може би се крие в използването на евтини имитации на зарядни устройства, твърди Appleinsider.

Не веднъж сме говорили за вредата, която могат да нанесат те върху вашите i-устройства и начина, по който операционната система отчита заряда на батерията. Именно там се крие и основната причината за произволните самоизключвания:

„ В резултат на щетите, нанесени от евтините зарядни устройства, продавани масово в електронните магазини, потребителите виждат погрешно отчетени високи проценти на заряда на батерията и се учудват, когато телефонът се самоизключи, преди тя да е паднала до 0. В действителност, липсата на заряд е причината устройството да изгасне и батерията наистина е източена до край, просто операционнаат система не е отчела това вярно.“ се казва в статията на Appleinsider.

За да избегнете подобни проблеми, просто не купувайте аксесоари със съмнителен произход и ниска цена! А как да ги различите, можете да разберете тук.

Освен всичко това, те носят висок риск от прегряване и запалване! Спестявайки малко пари, вие можете да унищожите своето устройство и сте изложени на опасността от пожар или токов удар!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This