Изберете Страница

Това може би е причината, поради която вашата батерия вече не е така ефективна!

Само преди два дни Apple обяви програма за безплатна замяна на батерията на някои бройки iPhone 6s, които продължават да се самоизключват произволно, въпреки че имат достатъчно заряд на батерията, но за съжаление проблемът не се наблюдава само при тези модели.

Причината за това може би се крие в използването на евтини имитации на зарядни устройства, твърди Appleinsider.

Не веднъж сме говорили за вредата, която могат да нанесат те върху вашите i-устройства и начина, по който операционната система отчита заряда на батерията. Именно там се крие и основната причината за произволните самоизключвания:

„ В резултат на щетите, нанесени от евтините зарядни устройства, продавани масово в електронните магазини, потребителите виждат погрешно отчетени високи проценти на заряда на батерията и се учудват, когато телефонът се самоизключи, преди тя да е паднала до 0. В действителност, липсата на заряд е причината устройството да изгасне и батерията наистина е източена до край, просто операционнаат система не е отчела това вярно.“ се казва в статията на Appleinsider.

За да избегнете подобни проблеми, просто не купувайте аксесоари със съмнителен произход и ниска цена! А как да ги различите, можете да разберете тук.

Освен всичко това, те носят висок риск от прегряване и запалване! Спестявайки малко пари, вие можете да унищожите своето устройство и сте изложени на опасността от пожар или токов удар!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This