Изберете страница

Това може би е причината за експлодирането на някои от батериите на iPhone

Миналата седмица имаше два различни случая, при които батериите на iPhone избухнаха и се запалиха. Единият в магазина на Apple в Цюрих, Швейцария, а другият във Валенсия, Испания.

Докато компанията не коментира официално инцидентите, които създадоха суматоха и предизвикаха евакуация на клиентите и персонала, то първата мисъл, която идва на ум е, че може би има проблем с батериите на устройствата, която е и вероятното обяснение за неприятните случаи, подобно на този, който принуди Samsung да изтегли своя Note 7 от пазара преди повече от година.

Ако обаче сте се опитвали да смените сами батерията на iPhone, може би имате идея каква може да е истинстата причина за подобни експлозии.

Както вече знаете, в резултат от скандала със софтуерното забавяне на по-старите модели iPhone, Apple намали цената на извънгаранционната подмяна на батериите им от 79 на 29 долара, което означава много повече подобни манипулации в магазините на компанията, въпреки че все още няма официална статистика за броя на клиентите, пожелали услугата.

Всъщност батерията в телефона се държи на мястото си само на самозалепваща лента и докато се опитвате да я махнете, може да се получи разкъсване, което да създаде условия за късо съеднение. Това е и най-разумното обяснение за инцидентите – човешка грешка, предизвикана от бързане, или невнимание, и ще трябва да го приемем, докато Apple не потвърди, или отрече официално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This