Изберете Страница

Това може би е причината за експлодирането на някои от батериите на iPhone

Миналата седмица имаше два различни случая, при които батериите на iPhone избухнаха и се запалиха. Единият в магазина на Apple в Цюрих, Швейцария, а другият във Валенсия, Испания.

Докато компанията не коментира официално инцидентите, които създадоха суматоха и предизвикаха евакуация на клиентите и персонала, то първата мисъл, която идва на ум е, че може би има проблем с батериите на устройствата, която е и вероятното обяснение за неприятните случаи, подобно на този, който принуди Samsung да изтегли своя Note 7 от пазара преди повече от година.

Ако обаче сте се опитвали да смените сами батерията на iPhone, може би имате идея каква може да е истинстата причина за подобни експлозии.

Както вече знаете, в резултат от скандала със софтуерното забавяне на по-старите модели iPhone, Apple намали цената на извънгаранционната подмяна на батериите им от 79 на 29 долара, което означава много повече подобни манипулации в магазините на компанията, въпреки че все още няма официална статистика за броя на клиентите, пожелали услугата.

Всъщност батерията в телефона се държи на мястото си само на самозалепваща лента и докато се опитвате да я махнете, може да се получи разкъсване, което да създаде условия за късо съеднение. Това е и най-разумното обяснение за инцидентите – човешка грешка, предизвикана от бързане, или невнимание, и ще трябва да го приемем, докато Apple не потвърди, или отрече официално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This