Изберете Страница

Това може би е причината за експлодирането на някои от батериите на iPhone

Миналата седмица имаше два различни случая, при които батериите на iPhone избухнаха и се запалиха. Единият в магазина на Apple в Цюрих, Швейцария, а другият във Валенсия, Испания.

Докато компанията не коментира официално инцидентите, които създадоха суматоха и предизвикаха евакуация на клиентите и персонала, то първата мисъл, която идва на ум е, че може би има проблем с батериите на устройствата, която е и вероятното обяснение за неприятните случаи, подобно на този, който принуди Samsung да изтегли своя Note 7 от пазара преди повече от година.

Ако обаче сте се опитвали да смените сами батерията на iPhone, може би имате идея каква може да е истинстата причина за подобни експлозии.

Както вече знаете, в резултат от скандала със софтуерното забавяне на по-старите модели iPhone, Apple намали цената на извънгаранционната подмяна на батериите им от 79 на 29 долара, което означава много повече подобни манипулации в магазините на компанията, въпреки че все още няма официална статистика за броя на клиентите, пожелали услугата.

Всъщност батерията в телефона се държи на мястото си само на самозалепваща лента и докато се опитвате да я махнете, може да се получи разкъсване, което да създаде условия за късо съеднение. Това е и най-разумното обяснение за инцидентите – човешка грешка, предизвикана от бързане, или невнимание, и ще трябва да го приемем, докато Apple не потвърди, или отрече официално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This