Изберете Страница

Това може би е причината за експлодирането на някои от батериите на iPhone

Миналата седмица имаше два различни случая, при които батериите на iPhone избухнаха и се запалиха. Единият в магазина на Apple в Цюрих, Швейцария, а другият във Валенсия, Испания.

Докато компанията не коментира официално инцидентите, които създадоха суматоха и предизвикаха евакуация на клиентите и персонала, то първата мисъл, която идва на ум е, че може би има проблем с батериите на устройствата, която е и вероятното обяснение за неприятните случаи, подобно на този, който принуди Samsung да изтегли своя Note 7 от пазара преди повече от година.

Ако обаче сте се опитвали да смените сами батерията на iPhone, може би имате идея каква може да е истинстата причина за подобни експлозии.

Както вече знаете, в резултат от скандала със софтуерното забавяне на по-старите модели iPhone, Apple намали цената на извънгаранционната подмяна на батериите им от 79 на 29 долара, което означава много повече подобни манипулации в магазините на компанията, въпреки че все още няма официална статистика за броя на клиентите, пожелали услугата.

Всъщност батерията в телефона се държи на мястото си само на самозалепваща лента и докато се опитвате да я махнете, може да се получи разкъсване, което да създаде условия за късо съеднение. Това е и най-разумното обяснение за инцидентите – човешка грешка, предизвикана от бързане, или невнимание, и ще трябва да го приемем, докато Apple не потвърди, или отрече официално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар